27 gabimet që i bëjmë në rini, dhe… pendohemi në pleqëri - Arbëria News

27 gabimet që i bëjmë në rini, dhe… pendohemi në pleqëri

xvgergxcvxxx

Jeta rinore, symptoms nuk kuptoni se çfarë mundësish ju ofron ajo derisa nuk plakeni.

Ju sjellim 27 gabimet që i bëjnë shumica e të rinjve, për të cilat, pastaj  ndjejnë keqardhje në pleqëri:

1. Që nuk keni udhëtuar më shumë, sa herë që keni pasur mundësinë.

2. Që nuk jeni marrë me palestër, respektivisht që keni neglizhuar fizikusin tuaj.

3. Që nuk keni dhënë dorëheqje nga një punë e tmerrshme.

4. Që nuk keni thënë “Të dua”, sa herë që keni pasur mundësinë.

5. Që keni jetuar ëndrrën e tjetërkujt.

6. Që keni shpenzuar kohën kot.

7. Që nuk jeni përpjekur më shumë në shkollë.

8. Që nuk keni kaluar më shumë kohë me familje dhe shokët/shoqet.

9. Që keni mbajtur inate me njerëzit – sidomos të dashurit tuaj.

10. Që nuk e keni kuptuar me kohë sa të bukur jeni.

11. Që jeni angazhuar tepër në punë.

12. Që nuk keni shfrytëzuar rastin të mësoni për gjërat që ju pëlqejnë.

13. Që nuk keni ndërmarrë ndonjë aventurë – sa për ta prishur rehatinë.

14. Që jeni kufizuar brenda rolit gjinor.

15. Që jeni përleshur pa nevojë.

16. Që nuk i keni dëgjuar këshillat e prindërve.

17. Që keni qëndruar gjatë në një lidhje të keqe dashurie.

18. Që nuk keni mësuar të gatuani një ushqim të shijshëm.

19. Që jeni brengosur se çfarë thonë të tjerët.

20. Që i keni kufizuar veprimet tuaja për shkak të normave shoqërore.

21. Që keni nisur gjërat dhe nuk i keni përfunduar.

22. Që nuk keni performuar ndonjëherë para të tjerëve.

23. Që jeni brengosur shumë.

24. Që e këni lënë xhelozinë t’ua drejtonte jetën.

25. Që nuk keni gjetur kohë të krijoni kontakte ose të përfshiheni në aktivitetet shoqërore.

26. Që e keni lënduar shokun/shoqen e ngushtë.

27. Që nuk keni qenë mirënjohës sa duhet.

 

You May Also Like

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

2 × four =