“ Bejka e Bardhe” dhe “Vajza e Veleve”, këtë të diel në Tiranë - Arbëria News

“ Bejka e Bardhe” dhe “Vajza e Veleve”, këtë të diel në Tiranë

Grupi Polifonik i Himarës dhe Ansambli “Bejkë e Bardhë” i Pilurit, vijnë ditën:
e Diel, më 18 shkurt 2018,
ora 18.00 në sallën e Muzeut Historik Kombetar në një Koncert të rrallë.

Këngëtaret më të famshme të Polifonisë bregase Erimioni Mërkuri e Grupit të Pilurit dhe Katina Beleri e Grupit të Himarës nën udhëheqjen artistike të poetit Kristo Çipa, kremtojnë këtë të dielë në Tiranë, 90 vjetorin e regjistrimit të pllakave me Polifoni himariote në Paris dhe 45 vjetorin e këngës së famshme “Tundu Bejkë e bardhë tundu!”

Nën kujdesin e Bashkisë Himarë
Ansamblit “Bejkë e Bardhë”
Muzeut Historik Kombëtar

You May Also Like

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

one × three =