Bloomberg publikon 15-të ekonomitë e “mjeruara” të botës - Arbëria News

Bloomberg publikon 15-të ekonomitë e “mjeruara” të botës

[vc_row][vc_column][vc_column_text]

Një studim i kryer nga Bloomberg, this nxjerr në pah një listë me 15 ekonomitë globale më të vuajtura të momentin.

Për një ekonomi dhe shoqëri, viagra sale inlfacioni i lartë, price bashkangjitur me papunësinë në nivele alarmante përkthehet në mjerim. Bazuar mbi këto dy faktorë, por edhe mbi të dhëna të tjera, ekonomitë më të mjeruara të këtij viti do të jenë veç asaj së Venezuelës, edhe ajo e Argjentinës, Afrikës së Jugut, Ukrainës dhe Greqisë. E gjithë përllogaritja e indeksit të cilit Bloomberg i ka vënë emrin indeksi i mjerimit, bëhet pikërisht mbi faktorin papunësi dhe atë të luhatjeve në çmimet e konsumit.

Në rastin e Ukrainës, shtohet edhe një faktor tjetër, i cili mund të jetë më i rëndësishëm se dy të tjerët, konflikti me Rusinë. Pikërisht ky faktor, rrit në mënyrë drastike nivelin e papunësisë, si dhe nuk ofron aspak mbështetje në zbutjen e normës së inflacionit. Gjatë vitit aktual, norma e inflacionit në Ukrainë, parashikohet të prekë nivelin e 17.5%. Ndërkohë që në muajin Dhjetor të vitit të shkuar kjo normë fiksohej në rritje vjetore prej 24.9%. por, ndërkohë, vendet të cilat do të përballen me sfidat më të mëdha ekonomike dhe sociale për rrjedhojë, gjatë këtij viti, janë pikërisht Afrika e Jugut, Argjentina dhe Venezuela.

Jo, për çudi në krye të kësaj renditje qëndron pikërisht Venezuela, me një normë inflacioni rreth 78%, dhe ku parashikimet flasin që brenda fundit të këtij viti kjo shifër do të jetë 3-shifrore.

Norma e inflacionit në vend po rritet me ritme të frikshme. Ndërkohë 4 vende europiane si Greqia, Spanja, Portugalia dhe Italia figurojnë në listën e publikuar nga Bloomberg, duke sinjalizuar se Eurozona do të vazhdojë të përballet me sfida serioze edhe përgjatë këtij viti.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]

You May Also Like

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

three × 5 =