Familja e Kontëve Bruni - Arbëria News

Familja e Kontëve Bruni

12226854_761349777302527_1321663686_n

Familje e vjetër fisnike  është e vendosur në Kopër në fund të shekullit të 16 nga Tivari (Antivari). Në kohën e kalorësit Bruni u rëndit në Këshillin e Fisnikëve të Koprit.

Vëllai i tij Giovanni Bruni ishte arqipeshkëv në Ulqin (më 1581).  Nga kjo familje është edhe poeti Antonio Bruni.

Stema është e kaltër në formë ovale, shop nga këndi i djathtë  është vendosur një luan i argjendtë, treat i ngritur në dy këmbët e pasme.

Nga këndi i majtë gjendet një arushë e argjendtë, e ngritur në dy këmbët e pasme. Një gjysmëhënë po të argjendtë tek mesi i majës dhe tre yje të argjendtë tetëcepësh janë  vendosur në këndin e djathtë të ballit, në mesin e ballit dhe në këndin e majtë të ballit.

You May Also Like

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

eighteen − fourteen =