FOTO/ Peshku "dallandyshe" fluturon në Himarë - Arbëria News

FOTO/ Peshku “dallandyshe” fluturon në Himarë

Ky është peshku fluturues ose “dalandyshe”  që u hodh sot në portin e Himarës. Dallandyshja  konsiderohet  një specie nga  më të rallat në  bregdetin Jonian

“Dalamdyshja”

Ky lloj peshku fluturon mbi ujë si një zog i vërtetë. Emri i tij na bën të kuptojmë se është unik në llojin e tij pasi fluturon nga një vend në një tjetër, information pills zakonisht për të shpëtuar nga grabitqarët.

Në trupin e tij ka disa pendë të ngjashme me ato të zogjve, falë së cilave ngrihet në ajër dhe për të dalë nga uji ky peshk tund bishtin rreth 70 herë në sekondë. Sapo del përplas krahët për të vazhduar më tej dhe për t’u kthyer në ujë ai thjesht mbledh krahët dhe zhytet. Ndërsa për të ndërruar drejtimin ai ul bishtin në ujë dhe e lëviz atë sipas drejtimit që dëshiron./ O.Ç

11908027_731688976935274_1321262592_n 11911591_731688916935280_772290575_n 11920359_731688926935279_450065656_n 11930727_731688956935276_491437586_n

download flying_fish

 

 

11938880_731688923601946_1727613234_n

 

“Arberia News”

You May Also Like

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

18 + 6 =