Frika nga "burgu" shtyn bizneset të paguajn taksat, dyndje në QKR - Arbëria News

Frika nga “burgu” shtyn bizneset të paguajn taksat, dyndje në QKR

 

qkr_2

Bizneset e paligjshme janë trembur pas paralajmërimeve të qeverisë se duke filluar nga shtatori, order do të çohen në ndjekje penale.

Ditët e fundit, buy në Qendrën Kombëtare të Regjistrimit ka pasur dyndje të bizneseve që regjistrohen për herë të parë dhe që formalizohen. Cdo ditë bëhen rreth 200 regjistrime fillestare, aq sa është totali i veprimeve që kryen QKR në një ditë të zakonshme pune për të gjitha llojet e shërbimeve që ofron.

Paralajmërimet e qeverisë se të gjitha bizneset e paligjshme do të çohen për ndjekje penale dhe serioziteti i shfaqur për të luftuar informalitetin duke filluar me aksionin e shtatorit ka trembur subjektet që punojnë duke shmangur rregullat. Ditët e fundit në Qendrën Kombëtare të Regjistrimit ka pasur dyndje të bizneseve që regjistrojnë për herë të parë aktivitetin e tyre dhe formalizohen.

Çdo ditë bëhen rreth 200 regjistrime fillestare, aq sa është totali i veprimeve që kryen QKR në një ditë të zakonshme pune për të gjitha llojet e shërbimeve që ofron.

You May Also Like

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

five × 4 =