Hapet ekspozita “100 vjet vizatimi shqiptar”, në Galerinë e Arteve - Arbëria News

Hapet ekspozita “100 vjet vizatimi shqiptar”, në Galerinë e Arteve

Dje në orën 18.00 në Galerinë Kombëtare të Arteve u hap për publikun ekspozita “100 Vjet Vizatimi Shqiptar”  që përmban 152 vepra të përzgjedhura nga koleksioni i madh i vizatimit në fondin e GKA-së. Këto vepra, link krijmtari e 46 artistëve, information pills të kuruara nga Suzana Varvarica Kuka dhe Artan Shabani do të shkaktojnë jo vetëm nostalgji për vizitorët e saj por do të përpiqen ti njohin ata me fillesat e pikturës në Shqipëri dhe përpjekjet për zhvillimin e saj.

Ekspozita “100 Vjet Vizatimi Shqiptar” kryeson me polifigurën intelektuale tradicionale të Kolë Idromenos, price si artisti i parë në krijimtarinë e gjinisë së vizatimit shqiptar. Harku kohor në të cilën përhapet atmosfera e ekspozitës nis me skicë ide të Idromenos të viteve 90-të shek. XIX dhe mbyllet me vizatimin modern, ekspresivo-abstrakt të artistes Merita Selimi të viteve 90-të shek. XX

Ekspozita do të qëndrojë e hapur deri me datë 05 Janar 2015.

You May Also Like

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

four + 2 =