Harvey dhe Irma, jo vetëm uragane por edhe çift real të moshuarish - Arbëria News

Harvey dhe Irma, jo vetëm uragane por edhe çift real të moshuarish

Njihuni me Harvey dhe Irma, jo uraganët, por dy bashkëshortët e moshuarish, që i trishton fakti që stuhitë e mëdha mbajnë emrat e tyre.

Harvey është 104 vjeç, ndërsa Irma 92. Të dy shprehen të habitur se si uraganët identifikohen me emrat e tyre.

“Nuk e di se si është e mundur që uraganët të quhen Irma dhe Harvey. Nuk e dimë se si kanë ardhur deri te kjo ide”, thotë Irma sipas New York Times 

Harvey dhe Irma kanë 75 vite të martuar, dhe në jetë e tyre të gjatë kanë parë shumë uragane, por vetëm nga televizori.

Shpjegimi është i thjeshtë. Që nga viti 1979, Organizata Botërore Meteorologjike i kanë vënë emra të ndryshëm stuhive tropikale mbi Atlantik.

You May Also Like

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

one × one =