Hidhet shorti për Këshillin e Emërimeve në Drejtësi, emrat e anëtarëve të zgjedhur - Arbëria News

Hidhet shorti për Këshillin e Emërimeve në Drejtësi, emrat e anëtarëve të zgjedhur

Ditën e sotme o hodh shorti për përzgjedhjen e  anëtarëve të Këshillit të Emërimeve në Drejtësi, një nga organet e reja të drejtësisë në kuadrin e Reformës.

Mes debateve PD-PS në Kryesinë e Kuvendit në një mbledhje të drejtuar nga nënkryetarja e Kuvendit Vasilika Hysi me praninë e deputetëve të komisionit të Ligjeve nga PS, PD dhe vetëm një deputeti, Nasip Naços nga LSI, u krye dhe proçedura e hedhjes së këtij shorti.

Emrat e të zgjedhurve janë:

  1.  Besnik Ymeraj
  2.  Altina Xhoxhaj
  3.  Alban Broci
  4.  Rovena Gashi
  5. Enton Dhimitri
  6. Fatos Qato
  7. Gentian Trenova
  8. Fationa Memçaj
  9. Ahmet Jangulli

Anëtarë zëvendësues:

Vitore Tushe

Shkëlzen Selimi

Nga Prokuroia nuk do ketë anëtarë.

Sotiraq Lubonja

Nga shorti për anëtarët e  propozuar nga Gjykata Kushtetuese u zgjodhën:

1.Besnik Imeraj

2. Altina Xhoxhaj

Vitore Tusha, anëtare zëvendësuese nga lista e Gjykatës Kushtetuese

Nga shorti për anëtarë e propozuar nga Gjykata e Larta, u zgjodhën anëtarë të KED:

1. Artan Broci

Shkëlzen Selimi i u zgjodh anëtar zëvendësues nga lista e Gjykatës së Lartë.

Nga shorti për anëtarët e propozuar nga Prokuroria e Përgjithshme

Rovena Gashi, prokurore, u zgjodh direkt si kandidate e vetme në garë.

Procedura për anëtarin zëvendësuesin nuk mund të zhvillohet.

Anëtarët e KED të zgjedhur nga Zyra e Prokurorëve pranë gjykatave të Apelit:

Gentian Tërnova

Fationa Memcaj

Shorti për anëtarët e KED nga lista e propozuar me 83 emra nga Gjykatat e Apelit zgjodhi:

1. Enton Dhimitri

2. Fatos Qato

Nga shorti i emrave të propozuar nga Gjykata Administrative, u zgjodh:

1. Ahmet Jangulli

Sotiraq Lubonja, anëtari zëvendësues i Gjykatave Administrative është edhe për atë tëë Apelit, i zgjedhur nga të dyja listat.

Në përfundim, Hysi duke përshëndetur pjesëmarrësit, ka shpallur rezultatin e këtij shorti:

Besnik Ymeraj

Altina Xhoxhaj

Alban Broci

Rovena Gashi

Enton Dhimitri

Fatos Qato

Gentian Trenova

Fationa Memçaj

Ahmet Jangulli

Zevendesues Vitore Tushe

Shkëlzen Selimi

Nga Prokuroria nuk do ketë anëtarë

Nga KLD Sotiraq Lubonja

 

You May Also Like

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

4 × four =