Ja veçorit magjike të kaperit - Arbëria News

Ja veçorit magjike të kaperit

capers_sh_1345207301667

Kaperi , try te vogla por magjike per shendetin !

Kaperi jane kokra te gjelberta te cilat I gjasojne bizeles . Jane pjese e dietes se shendetshme mediterane. Kane shije dhe efekte shendetesore te begatshme.
Kaperi kombinohen mire me proteine , sallata, pasta etj.Permbajne sasi te larte te kripes mund te perdoren ne vend te saj por ne sasi te vogel.
Te mirat shendetesore te kokrave kaperi jane te shumta:
Jane nje burim i fuqishem i antioksiduesve, prezenca e larte e quercetines I bene nje super ushqim me efekte anti inflamatore, anti bakteriale dhe super ushqim me efekte anti kancerogjene.
Kaperi permbajne rutin nje antioksidues potent I cili permireson qarkullimin e gjakut.
Kaperi jane nje super ushqim per eshtra te shendoshe fale presences se larte te kalciumit dhe vitamines K.
Kaperi super ushqim per floke dhe lekure te bukur , fale kombinimit te vitamineve sinergjike e ne vecanti vitamineve B.
Kaperi fale kombinimit te pasur te vitamineve, antioksiduesve dhe mineraleve jane nje super ushqim per zemer te shendoshe.
Kokrrat kaperi permbajne sasi te larte te vitamines A dhe ndihmojne te pamurit .
Kaperi permbajne enzyme prezenca e te cileve shkaterron perberesit e demshem te cilet jan prezente ne disa ushqime te pa shendetshme e sidomos mishit te kuq.
Verejtje: Per persona te cilet ndjekin nje diete te kufizuar me natrijum konsumi i kaperit duhet te menjanohet per shkak se permbajne sasi te larte te kripes.
Kokrat kaperi jane te shendetshme , por shkaku i prezences se larte te kripes vlen te permendet se duhet te konsumohen ne sasi te mesater nga te gjithe .

You May Also Like

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

17 − five =