Këta janë 7 mafiozët më të famshëm shqiptarë (Foto) - Arbëria News

Këta janë 7 mafiozët më të famshëm shqiptarë (Foto)

Janë nga Shqipëria, Kosova, Maqedonia, të gjithë shqiptarë.
Bëhet fjalë për personazhe të njohura të botës së nëndheshme të krimit, të cilët kanë bërë emër jo vetëm në Shqipëri por edhe në shtete dhe vende të ndryshme të Europës dhe të Amerikës.

7. Baki Sadiku
Bosi i drogës në Sllovaki. Është dënuar me 22 vjet burg.

Related image

6. Basri Bajrami
Tmerri i Belgjikës për shumë vite. Mundi të rrëmbejë kryeministrin belg të asaj kohe, Poul Vanden Bjonants dhe më pas u arratis nga burgu i sigurisë së lartë, Sen Zhili. Ai është akuzuar shpesh edhe për lidhjen me politikën në Maqedoni.
Image result for basri bajrami
5. Xhoni Eduart Aliti, koka e një grupimi kriminal shqiptar në SHBA. I dënuar për shumë krime të rënda.

Image result for Xhoni Eduart Aliti

4. Bruno Krasniqi
Bruoni dhe Saimir Krasniqi, liderë të një grupi të dhunshëm shqiptar të krimit të organizuar, që operonte në New York, Michigan dhe konektikat të SHBA-së.
Ata janë dënuar për krime të shumta, duke përfshirë shantazhe, vrasje, konspiracion, rrëmbim, trafikimit të narkotikëve, zjarrvënie, grabitje, zhvatje, pengim të drejtësisë, transport ndërshtetëror të narkotikëve të vjedhur, posedim dhe përdorim të armëve të zjarrit.

Image result for bruno krasniqi


3. Naser Kelmendi

Kelmendi, 55 vjeç, qytetar i Kosovës, i lindur në Bosnjë dhe Hercegovinë, sipas departamentit të thesarit, dyshohet se ka udhëhequr një nga familjet më të forta kriminale shqiptare në Ballkan.
Ka kohë që ai është i dyshuar për drejtimin e një organizate të madhe që merret me trafikimin e heroinës, kokainës dhe anhidrit acetik, një lëndë e parë që përdoret në prodhimin e heroinës, dhe në Europë transportohet nëpërmjet Ballkanit.
Image result for naser kelmendi

 

2. Princ Dobroshi
I dënuar me 14 vjet burg në Norvegji për trafik droge, Dobroshi mundi të kryejë një arratisje spektakolare duke bërë edhe operacion plastik në fytyrë. Më pas ai mundi të vijë edhe në vendlindjen e tij, Pejë, ku hapi edhe një pikë bastesh.

Image result for princ dobroshi

 

1. Aleks Rudaj
Një ndër kokat e një prej grupeve mafioze më të rrezikshme në New York. E themeluar që në vitin 1993 në Uestchester, Korporata u përhap edhe në Bronx dhe Queens. Aleks Rudaj, i njohur edhe si Sando Rudoviç u dënua në vitin 2006 me 27 vjet burg.

Image result for aleks rudaj

 

 

You May Also Like

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

two × three =