Koreja e Jugut teston raketen të arrijnë çdo shënjestër në Korën e Veriut për 15 minuta

Koreja e Jugut është duke testuar alternativat e saj të kundërpërgjigjes ndaj kërcenimeve të Koresë së Veriut me raketa dhe teste bërthamore.

Sëfundmi, ushtria e Koresë së Jugut ka bërë prova me një ndër raketat më të avancuara në botë, “Taurus”, të cilat lëshohen nga avionët F-15 dhe mund të arrijnë çdo shënjestër në Korën e Veriut brenda 15 minutave.

“Taurus” janë raketa të precizionit të lartë dhe prodhohet nga Gjermani dhe Suedia me pjesëmarrjen edhe të SHBA-ve në një tjetër version. Sëfundmi këto raketa janë blerë edhe nga Koreja e Jugut me qëllim kundërpërgjigjen ndaj Koresë së Veriut./360grade.al

You May Also Like

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

16 − one =