Kryhet me sukses transplanti i parë i kokës së njeriut (Video) - Arbëria News

Kryhet me sukses transplanti i parë i kokës së njeriut (Video)

U krye me sukses transplantimi i parë i kokës njerëzore në botë. Operacioni që zgjati 18 orë tregoi se është e mundur të lidhet përsëri koka e njeriut me shpinën, nervat dhe enët e gjakut.

Në një konferencë shtypi të mbajtur në Vjenë, profesori italian Sergio Cannavaro njoftoi se një grup i Mjekësh në Harbin University kishte kryer me sukses transplantin e parë të njeriut dhe se operacioni i parë në një qenie njerëzore të gjallë do të jetë vetëm çështje kohe.

Kirurgjia u krye nga një ekip i kryesuar nga Profesor Xiaoping Ren, i cili vitin e kaluar ka transplantuar një kokë në trupin e një majmuni.

“Ndërhyrja e parë në një trup njerëzor u bë”, tha Cannavaro, duke vënë në dukje se faza tjetër është shkëmbimi i plotë i transplanteve nga donatorë të njerëzve të vdekur.

“Ky është hapi i fundit përpara se transplantet e kokës të fillojnë zyrtarisht, gjë që do të bëhet menjëherë,” tha ai.

You May Also Like

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

18 + ten =