"Lista e zezë" tatimore e pushtetit vendor - Arbëria News

“Lista e zezë” tatimore e pushtetit vendor

[vc_row][vc_column][vc_single_image image=”85422″ border_color=”grey” img_link_target=”_self” img_size=”full”][vc_column_text]Në total, approved janë 24 njësi vendore, web të rreshtuara në të etiketuarën si “lista e zezë” e Tatimeve, recipe nga që prej vitesh nuk kanë shlyer detyrimet tatimore. Kështu, referuar burimeve zyrtare të Drejtorisë Tatimore mësohet se në këtë listë figurojnë: Bashkitë Krujë, Divjakë, Sukth, Tepelenë, Rrogozhinë, Poliçan, Libohovë, Fushë Krujë, Përmet, Kavajë dhe Memaliaj.

Por krahas tyre janë debitore edhe katërmbëdhjetë ish komuna, që me hartën e re administrative i janë bashkëngjitur bashkive të mëdha, duke ja rënduar barrën e borxhit këtyre të fundit.

Si të tilla në listën e zezë figurojnë ish komunat e Skraparit Leshnje dhe Qendër, që i janë bashkëngjitur Bashkisë së Beratit, ish komuna Sinjë, që nga ish komunë është kaluar në Bashkinë e Beratit, ish komunat e Krujës: Kodër Thumanë dhe Çudhë  që i kanë kaluar Durrësit, ish komunat Fratar, Greshicë, Gracan, Kurjan dhe Dërmenas që i kanë kaluar Bashkisë së Fierit, ish komuna Dushk e Lushnjes që sakaq i ka kaluar Bashkisë, ish komunat Lopës dhe Buz të Tepelenës që i kanë kaluar Bashkisë Gjirokastër .

Deri tani auditimi i financave të 373 ish njesive vendore ka nxjerrë në sipërfaqe një debi me vlerën e 35 milionë euro, që nuk duhet të merret si përfundimtar pasi auditimi vijon. Barra e borxheve të tyre financiare do ti kalojë bashkive të mëdha, të cilave ato i janë bashkëmgjitur.

Arberia News

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]

You May Also Like

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

three × 1 =