Ministria e Bujqësisë bllokon në Lushnjë sasi të konsiderueshme miell misri me aflatoksinë - Arbëria News

Ministria e Bujqësisë bllokon në Lushnjë sasi të konsiderueshme miell misri me aflatoksinë

­ Ministria e Bujqësisë dhe Autoriteti Kombëtar i Ushqimit kanë zbuluar një sasi të konsiderueshme miell misri me aflatoksinë B1 në Krutje të Lushnjës.

Sipas të dhënave nga Ministria e Bujqësisë, capsule kjo sasi është bllokuar menjëherë ndërsa shkaku i ndotjes me aflatoksinë është ruajtja e miellit në depo me lagështi dhe pa ajrim.

Ministria e Bujqësisë dhe AKU deklarojnë se pikat e ruajtjes se drithërave dhe miellit që nuk plotësojnë standardet do të bllokohen menjëherë.

You May Also Like

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

7 + 8 =