Mjekësia më optimiste se kurrë/Një analizë gjaku që zbulon kancerin - Arbëria News

Mjekësia më optimiste se kurrë/Një analizë gjaku që zbulon kancerin

Nëse rezultatet janë ato që priten, kjo analizë universale gjaku do të kthehet në një test të detyrueshëm i cili duke i kryer çdo vit, mund të zbulojë sëmundjen e rëndë në fazat e para dhe sigurisht të shpëtojë shumë jetë njërëzish.

Deri më tani, ekspertët janë shumë optimistë, ndonëse pranuan se ka ende nevojë për shumë punë për të vlerësuar efektivitetin e kësaj metode.

Tumoret çlirojnë gjurmë të vogla të ADN-së së tyre mutante dhe proteinat që shkaktojnë në gjak. Kjo është pikërisht ajo ç’ka kërkon kjo analizë e re.

Rreth 1005 pacientë që vuajnë nga lloje të ndryshëm tumoresh ju nënshtruan kësaj analize. Në përfundim, ajo zbuloi praninë e sëmundjes.

Ndonëse e gjithë kjo është në përmirësim e sipër, analiza është një hap gjigand në mjekësi dhe sigurisht, një lajm i mirë për njerëzimin./CityNews

You May Also Like

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

six − 2 =