NASA ka lëshuar imazhe të reja satelitore të Tokës gjatë natës - Arbëria News

NASA ka lëshuar imazhe të reja satelitore të Tokës gjatë natës

Imazhet satelitore të Tokës gjatë natës tregojnë përhapjen e njerëzimit – përmes dritave të qendrave të zgjidhjes (marrëveshjes). Fatkeqësitë janë ilustruar gjithashtu. Tani ekziston një regjistrim i ri global dhe së shpejti do të krijohet për çdo ditë.
Shkencëtarët e NASA kanë publikuar një imazh global satelitor të ri të Tokës natën, pesë vjet pas mozaikut të fundit. Këto imazhe tregojnë influencën e humanëve në planetin tonë, por gjithashtu ilustrojnë edhe shkatërrimet natyrale ose luftërat.
Këtë vit, kërkuesit dëshirojnë gjithashtu të kenë një procedurë që lejon njoftimet të publikohen brenda disa orësh. Kjo mund të ilustrojë edhe diferencat sezonale, por mund të përdoret edhe në raste lehtësimi fatkeqësish.
Ajo është ende e hapur, për përditësimet e vazhdueshme dhe veçanërisht për këtë gjë, ata dëshirojnë të jetë publike. Atëherë skenari i përdorimit mund të zhvillohet. Për shembull, aktivitetet e paligjshme të peshkimit mund të ekspozohen dhe do të ketë më shumë efektivitet kundër ndotjes.
Kjo është bazuar në instrumentin (Visible Infrared Imaging Radiometer Suite) në bordin e NPP (Suomi National Polar-orbiting Partnership) satelit. Publikimi i drejtpërdrejt i imazheve të natës është përgatitur në Goddard Space Flight Center të NASA.

You May Also Like

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

two × 5 =