Nëntë pamje nga fototeka Marubi - Arbëria News

Nëntë pamje nga fototeka Marubi

Këto janë disa foto historike, sales të bëra në studion e Marubit.

Fotot janë publikuar nga Dialog Plus.

1.Në fotostudion e Marubit vinin edhe çifte. Fotografi e vitit 1879.  

cift

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

2.Moda e Parisit në Shkodër: Këngëtarja Tefta Tashko e fotografuar nga studio Marubi në vitet 30-të.  

9

3.Fotografi e luftëtarit Prek Cali me familjen e tij. Ai më vonë u vra nga regjimi i diktatorit komunist Enver Hoxha.

8

4.Pamje e çiftit Rrota nga Shkodra. Shumë fotografi bëheshin për t’i vendosur pastaj në shtëpi.  

7

5.Tri zonja të Shkodrës. Fotografi nga viti 1912.  

6

6.Disa prej stolive gratë i bartnin për t’u mbrojtur nga «syri i keq».  

5

7.Kush shkonte të fotografohej te Marubi vishej me rrobet më të mira dhe vendoste stolitë me të bukura.

4

8. Fotografi e një gruaje katolike nga Shkodra veshur me kostum me ndikime japoneze.  

3

9. Veshja si shenjë e statusit shoqëror: Portret i Roza Pistullit, purchase qytetare e Shkodrës, rreth fundit të shekulli të 19-të.

1

 

You May Also Like

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

three × four =