Zjarr në hotelin "Ritz", ish shtëpinë e Hemingway-t dhe Coco Chanel - Arbëria News

Zjarr në hotelin “Ritz”, ish shtëpinë e Hemingway-t dhe Coco Chanel

ritz-hotel-paris

Një zjarr i madh thuhet se ka shpërthyer në katin e fundit të hotelit të famshëm në  Parisi, abortion “ Ritz”. Shtëllungat e tymit  janë të të dukshme në të gjithë kryeqytetin francez.

Mediat francize thonë  se i gjithë kati është shkatërruar.  Njerëzit në ndërtesat e afërta  kanë postuar mesazhe në rrjetet sociale duke thënë se ata ishin evakuuar. Zjarri besohet të ketë filluar në një zonë të hotelit rreth orës 07:00 lokale. Nuk ka pasur raporte të menjëhershme për viktima.

Një pesë luksoze e hotelit  në Place Vendome, visit web Ritz ka ekzistuar në formën e saj të tanishme që nga shekulli i kaluar, dhe ka qenë e mbyllur për rinovim që nga vera e vitit 2012. Ajo ishte  shtëpia e Coco Chanel dhe Ernest Hemingway, i cili jetoi atje  për vite me rradhë.

Arbëria News

You May Also Like

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

one + five =