PD: Ligji për zgjedhjet, ndryshimet cënojnë drejpërdrejt marrëveshjen - Arbëria News

PD: Ligji për zgjedhjet, ndryshimet cënojnë drejpërdrejt marrëveshjen

Ndryshimet në Kodin Zgjedhor të propozuara nga mazhoranca për organizimin e KZAZ në bazë të ndarjes së re territoriale, information pills kanë kaluar tashmë në kalendarin e punimeve të Kuvendit pa miratimin e opozitës. Pavarësisht se mazhoranca vijon të theksojë se ndryshimet që do të bëhen në disa nene të Kodit Zgjedhor janë thjeshtë ndryshime teknike që bëhen si pasojë e ndarjes së re administrative-territoriale.

Megjithatë Partia Demokratike vijon me qëndrimin e saj përkundrejt kësaj nisme të mazhorancës, more about duke kundërshtuar ndërhyrjet në Kodin Zgjedhor. Sipas deputetit demokrat, Oerd Bylykbashi ndryshimet që po bën shumica parlamentare në ligjin për zgjedhjet, janë tërësisht të njëanshme, dhe si të tilla cënojnë drejpërdrejt marrëveshjen e nënshkruar me konsensus mes palëve me 24 Dhjetor.

You May Also Like

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

four × 2 =