Përfitimet shëndetësore nga fasulja dhe patatet e kuqe - Arbëria News

Përfitimet shëndetësore nga fasulja dhe patatet e kuqe

patate-e-embel-34-e1435735674340_1463644600-2885508

Fasulet e kuqe janë një burim i proteinave, illness por janë gjithashtu dhe një burim i rëndësishëm i fibrave. Mjekët tregojnë se një filxhan fasule të kuqe siguron 44% të sasisë së rekomanduar ditore për sa i përket fibrave. Patatet e kuqe janë konsideruar të dobishme për zemrën, troche sepse përfaqësojnë një burim të mirë të kaliumit dhe vitaminës B6. Një patate e vetme e madhe e kuqe përmban respektivisht 30% dhe 46%  futje të rekomanduar ditore të vitaminës B6 dhe kaliumit.

fasule-c1200x600_1463644692-2278389

You May Also Like

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

nineteen − nine =