Përmbytjet gjunjëzojnë Teksasin, 20 të vdekur dhe dhjetra të zhdukur (Foto) - Arbëria News

Përmbytjet gjunjëzojnë Teksasin, 20 të vdekur dhe dhjetra të zhdukur (Foto)

Stuhitë e fuqishme dhe shirat e rrëmbyeshëm kanë fryrë shumë lumenjtë e Teksasit, dosage në SHAB të cilët dolën nga shtrati duke marrë jetën e mbi 20 pesonave. Autoritetet vendase flasin edhe për dhjetra të zhdukur dhe evakuim masiv të banorëve duke shkaktuar një situatë vertëtë të rëndë.

Qindra telefonata për ndihmë arritën në qendrën e emergjencave në Dallas, viagra 60mg teska në disa zona niveli i ujit arriti në dy metër. Guvernatori Greg Abbott ka deklaruar gjendjen e fatkeqësisë natyrore në 70 qarqe tashmë, mind ndërkohë që disa ditë më parë ishte vetëm në 40 të tillë.

Presidenti amerikan Barack Obama ka shpallur menjëher gjendjen e fatkeqësisë natyrore në Teksas. Në deklaratën e kreu të Shtëpisë së Bardhë publikohej edhe lirimi i fondeve për rindërtimin e zonave të shkatërruara, banesave dhe linjave elektrike.

Ndërkohë në zonat në afërsi të Dallasit të premten, mijëra makina u bllokuan për gjashtë orë të tëra në një autostradë periferike si pasojë e ujërave të rrëmbyeshëm.

Kryqi i Kuq shpërndau biskota dhe ujë për shoferët e bllokuar. Autoritetet këshillojnë banorët të qëndrojnë brenda shtëpive të tyre në kohën e stuhive dhe shiut të madh, pasi përmbytjet e kësaj jave i kanë kther rrugët në vend fatkeqësie.

Shumë banorë janë strehuar në qendrat e posaçme dhe të tjerë tek familjarë dhe miq të tyre. Stuhitë kanë prekur edhe fqinjin e Teksasit Oklahomën, por edhe rajone tëtjera në jug të Shteteve të Bashkuara të Amerikës.

635684972919738019-flood024635684972905853485-flood025635684972901641323-flood020635684972901017299-flood022635684972896805137-flood016635684972895713095-flood008635684972885104687-flood013635684972875276309-flood012635684972867320003-flood011635684972851407391-flood006635684972845167151-flood009635684972839238923-flood007635684972895557089-flood017635684974516459429-flood050

 

You May Also Like

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

twenty − sixteen =