Raporti i KVV: Zgjedhjet vendore të cënuara ligjërisht, blerja e votës në vëmendjen e organit të hetimit - Arbëria News

Raporti i KVV: Zgjedhjet vendore të cënuara ligjërisht, blerja e votës në vëmendjen e organit të hetimit

Koalicioni i Vëzhguesve Vendorë ka publikuar raportin e katërt paraprak për zgjedhjet.

Gerta Meta nga KVV ndërsa ka publikuar rezultatet e vëzhgimit, viagra 100mg është shprehur se gjatë procesit të zgjedhjeve të 21 qershorit 2015 u vunë re fenomene të moszbatimit të ligjit.

Duke vlerësuar se zgjedhjet vendore janë të cënuara ligjërisht, visit this KVV thekson se fenomeni i blerjes së votës duhet të jetë në vëmendjen e organit të hetimit.

“Duhet të zhbëhet tradita e shkeljes së ligjit në zgjedhje. Qetësia dhe numërimi i shpejtë në këtë proces zgjedhor tregojnë cilësi. Por zgjedhjet vendore janë të cënuara ligjërisht. Blerja e votës duhet të jetë në vëmendjen e organit të hetimit”, more about tha Gerta Meta.

Sa i takon periudhës parazgjedhore, KVV thekson se u tejkaluan afatet për listat e zgjedhësve në Qendra Votimi, dhe në Qendra Numërimi. Sipas KVV të atakueshëm nga presioni politik kanë qenë edhe KZAZ dhe KQV. Duke u ndalur tek komisionerët, në raportin e KVV theksohet se u vu re një nivel i ulët i tyre për të realizuar detyrat e caktuara.

You May Also Like

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

3 − 3 =