Seksi oral i mirë për shëndetin e grave - Arbëria News

Seksi oral i mirë për shëndetin e grave

Shkenctarë nga Universiteti i New York’ut, të cilët nëpërmjet një ankete dhe jo me anë të eksperimentit praktik, krahasuan jetën seksuale të 290 vajzave dhe shëndetin e tyre mendor.

Siç vijon hulumtimi, tregon se lëngu i spermës përmban kimikate që rrisin humorin, dashurinë, shkaktojnë gjumë më të mirë dhe gjithashtu përmbajnë të paktën tre kimikate anti-depresive.

Hulumtuesit gjithashtu phouan se gratë që bëjnë seks të rregullt të pambrojtur janë më pak depresive. Sperma përmban një tjetër numër të madh të kemikaleve në spermatozoid, duke përfshirë kortizolin, i cili është i njohur për rritje të dashurisë, estronin, i cili e rrit humorin dhe oksitonin, i cili gjithashtu e përmirëson humorin tuaj, raporton DailyMail.

Ai gjithashtu përmban tirotrofin – hormon (një tjetër kundër depresionit), melatoninë (një ndikues për gjumë) dhe madje serotonin (ndoshta neurotransimteri më i njohur kundër depresionit).

Duke pasur parasysh këto përbërës, është një shembull i vogël që sperma e njeriut ka plot efekte të mira shëndetësore, thonë hulumtuesit nga Gallup’i dhe Burch’a.

Hulumtimi tregon se nuk është vetëm se gratë që kanë marrëdhënie seksuale janë thjeshtë më të lumtura, por lumturia duket të jetë një funksion pulsiv i farës së lëngut nëpërmjet venave.

Studimi është publikuar në Archives of Sexual Behavior.

You May Also Like

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

twenty + 13 =