Shqipëria e diktaturës, fotot që u fshehën nga komunistët - Arbëria News

Shqipëria e diktaturës, fotot që u fshehën nga komunistët

Periudha e diktaturës, ishte pjesa më e errët e Shqipërisë që e izoloi nga bota e jashtme. Edhe të huajt ishin të paktë ata që vizitonin Shqipërinë komuniste.

Më të shumtë ishin të huajt që kishin projekte dhe u lejonin që të vizitonin Shqipërinë. I tillë ishte dhe fotografi Erik Steward i cili ka vizituar Shqipërinë në vitin 1988.

Ky ishte një vit i vështirë për shqiptarët pasi varfëria ishte ne kulmin e saj. Për pak kohë do të vinte edhe rrëzimi i sistemin diktatorial. Këto janë disa nga fotot e tij në Shkoder, Tiranë, Berat, Durrës, Krujë, Gjirokastër etj. Shikoni fotot e rralla të Shqipërisë, që nuk u publikuan asnjëherë.

You May Also Like

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

16 − 7 =