Skandal seksual/ Priftërinjtë abuzuan 30 minorene, njëri mbartës i SIDA - Arbëria News

Skandal seksual/ Priftërinjtë abuzuan 30 minorene, njëri mbartës i SIDA

sacerdote-2

E përditshmia “Flasim nga Mexico” (Hablamos de Mexico) ka publikuar skandalin e rradhës ku përfshihen në një abuzim seksual  me të mitur priftërinj dhe peshkopë.

Një nga priftërinjtë e komunitetit katolik në Oaxaca ka pranuar se ka abuzuar së paku me 30 vajza minorene të grupmoshës 5 dhe 10 vjeçare.

Ai gjithashtu pohon se është mbartës i SIDA-ës.

Edhe pse numi i viktimave është i lartë, information pills vetëm dy prej tyre kanë denoncuar abuzimin.

Për momentin policia ka qëndruar jashtë rastit pasi pretendohet se kisha katolike ka më shumë pushtet mbi ngjarjen.

Nëna e një prej vajzave ka kërkuar të flasë me Papa Françeskun mbi rastin që abuzuesit të ndërshkohet.  Ajo bën thirrje që dhe prindërit e tjerë ti bashkohen grupit për të denoncuar abuzimin, erectile

Një nga dëshmitë e priftërinjve të marë në pyetje ka deklaruar se 10 % e komunitetit të priftërnjve janë t përfshirë në çështjet e homoseksualitetit.

Gjithahstu ai thekson se pjesa më e madhe e abuzuesve kanë familje, product I dhunimit ndaj femrave.

Arbëria News

You May Also Like

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

15 + 19 =