Turqi/ Zbulohen një rrjet tunelesh të lashta në Nevsehir - Arbëria News

Turqi/ Zbulohen një rrjet tunelesh të lashta në Nevsehir

Një rrjet tunelesh lashta janë zbuluar  krejt  rastësisht në Turqi.
Ato kanë dalë në dritë pasi puntorët po kryenin një rrënim të planifikuar kur hasën në tunelet kolosale në qytetin Nevsehir.

Zbulimi pason  një tjetër të bërë në të njëjtën zonë të quajtur Derinkuyu.
Kjo strukturë 18-katëshe u zbulua pasi një njeri i tronditur rrëzoi një mur bodrumin e tij   vitin 1963.Por ekspertët besojnë se ky zbulim i ri daton 5000 vjet më parë dhe madje është më i vjetër se ai që ishte zbuluar më parë, buy në Derinkuyu.

Kryetari i Bashkisë së qytetit, Hasan Unver tha  për National Geographic: “Ky zbulim i ri do të shtohet si një margaritar i ri,  si një diamant të ri, si një ar i ri”.
Zona ku janë zbuluar tunelet tashmë po studiohet nga arkeologët.
The Derinkuyu underground city is an ancient multi-level underground city in the Derinkuyu district in Nev?ehir Province, Turkey

You May Also Like

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

four × 2 =