Unioni i Gazetarëve: Të lirohet Kastriot Myftaraj, po cënohet fjala e lirë - Arbëria News

Unioni i Gazetarëve: Të lirohet Kastriot Myftaraj, po cënohet fjala e lirë

Unioni i Gazetarëve ka reaguar pas arrestimit të Kastriot Myftaraj, që bënte thirrje për vrasjen e ambasadores së BE-së në Tiranë, Romana Vlahutin.

“Unioni i Gazetareve Shqiptare eshte njohur me rastin e arrestimit te publicistit dhe autorit te disa librave Kastriot Myftari per shkak te nje shenimi komentues ne te cilin me nje gjuhe qe shperfill Kodet e Etikes ne komunikimin publik dhe cenon ligjin “Per dekriminalizimin e fyerjes dhe shpifjes”, shkon deri ne kercenimin verbal ndaj ambasadores se BE-se ne Shqiperi. Kjo flagrance ne tekstin e publicistit ne fjale ka pasuar me masen e arrestimit nga ana e Policise se Shtetit.

Unioni i Gazetareve Shqiptare e konsideron kete nje mase ekstreme dhe vlereson se arrestimet apo burgosjet per shkak te fjales dhe komentit te lire ne Shqiperi jane nje histori e se shkuares e cila nuk meriton ne asnje menyre te perseritet. Liria e fjales dhe e shprehjes duhet te bashkejetoje me parimet dhe normat etike.

Komuniteti i mediave dhe sidomos ai i gazetareve dhe editoreve shqiptare le ta pranojne kete rast si nje mundesi per distancim nga shkeljet dhe perdhosjet etike ne komunikimet permes mediave dhe ate publik.

Ne kerkojme heqjen e prangave per publicistin dhe aplikimin e penaliteteve ligjore te cilat nuk parashikojne vetem burgimin per shkak te fjales apo publikimit”, thuhet në deklaratën e Unionit të Gazetarëve.

You May Also Like

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

4 × five =