Zoran Zaev: Shqiptarët e rastit "Monstra" janë të pafajshëm - Arbëria News

Zoran Zaev: Shqiptarët e rastit “Monstra” janë të pafajshëm

Kreu i Lidhjes Socialdemokrate opozitare të Maqedonisë Zoran Zaev, view lidhur me vrasjen te Liqeni i Smilkovës, malady ka dalë me një pohim të drejtpërdrejtë, që për shumëkënd mund të jetë shokues, por edhe mund të shkaktojë trazira etnike në vend.

Shtatë shqiptarët e Maqedonisë që janë dënuar për rastin, në të ashtuquajturin proces “monstra”, janë të pafajshëm, ka thënë Zaevi në një intervistë për gazetën gjermane “Die Zeit”, të publikuar sot.

“Ata padrejtësisht po qëndrojnë në burg”, ka thënë Zaevi.

Lideri i opozitës maqedonase ka theksuar se zbulimi i së vërtetës për vrasjen e pesësfishtë të para tri viteve, mund të nxisë përplasje në Maqedoni, që “mund të ketë edhe viktima”.

Për këtë arsye për momentin po zhvillojmë biseda intensive me komunitetin shqiptar, që të gjejmë një mënyrë për ta penguar atë reagim. Duhet që të jemi të vëmendshëm me të vërtetën. Duhet që ta ruajmë unitetin e popullit”, tha Zaevi. Në pyetjen nëse vërtet frikësohet se gjendja mund të dalë nga kontrolli, Zaevi përgjigjet: ”Po, deri në një shkallë të caktuar jam i shqetësuar. Duhet që t`i përrgatisim njerëzit për të vërtetën, duhet që të jemi të përgjegjshëm”.

Ai, megjithatë, nuk pret që të përsëritet konflikti i vitit 2001 dhe vlerëson se populli është i bashkuar.

“Qytetarët tanë janë rojtarët më të mirë të paqes. Ajo është porosia më e mirë. Kam frikë se individë të caktuar megjithatë mund të nxisin dhunë”, thotë Zaevi.

You May Also Like

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

17 − eleven =