9 vjeçari nga Shkodra triumfon në Kanada, kampion në konkursin e matematikës - Arbëria News

9 vjeçari nga Shkodra triumfon në Kanada, kampion në konkursin e matematikës

Një 9 vjeçar nga Shkodra, pilule Kevin Bajraktari djali i doktor Andi Bajraktari,  banues në Montreal, Kanada, doli kampion në konkursin e matematikës në Kanada. Nga më shumë se 6000 pjesëmarrës në këtë konkurs kombëtar të Kanadasë për vitin 2016 ai doli ndë 15 të parët.

Ky konkurs (THALES), i cili është projektuar për fëmijët e klasave të 3-ta, është organizuar nga Qendra e Konkurseve te Matematikës në Amerikën e Veriut, e cila përgatit disa nga garat e nivelit me të lartë të matematikës në Amerikën e Veriut.

Që nga viti 1990, më shumë se 1 000 000 studentë në Kanadaja dhe Shtetet e Bashkuara të Amerikës kanë marrë pjesë në këto konkurse.1-124

You May Also Like

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

2 + 7 =