Aksioni për karburantet/ Ashpërsohen masat - Arbëria News

Aksioni për karburantet/ Ashpërsohen masat

 

Për 6-mujorin e parë të vitit, kreu i Inspektoratit Shtetëror Teknik dhe Industrial, Admir Abrija, bëri me dije se janë marrë masa administrative ndaj 44 subjekteve.

“Kryesisht të gjithë komponentët që ne kemi analizuar në fushën e hidrokarbureve i kemi konstatuar, jo në pak raste, me shkelje cilësore, kryesisht në naftë, në gaz, në gaz natyror GLN si dhe në solar. Gjatë 6-mujorit të parë janë bërë 2477 inspektime me një rritje prej 11%. Gjatë 6- mujorit të parë të vitit 2019 janë penalizuar 44 subjekte që operojnë në fushën e veprimit të Ministrisë së Energjetikës dhe janë objekt kontrolli i Inspektoratit Shtetëror Teknik dhe Industrial”.

 

Në konferencën e përbashkët për shtyp, ministrja Balluku tha po ashtu se brenda këtij viti do të nisë nga puna edhe laboratori i ri i Inspektoratit Shtetëror Teknik dhe Industrial në Porto Romano ku do të analizohet edhe cilësia e karburanteve.

“Brenda muajit tetor të vitit 2019, ne do të ngremë laboratorin e ri të ISHTI-t në Porto Romano për të qenë sa më afër subjekteve gjatë analizave dhe kontrollit të hidrokarbureve duke ulur kostot, si të njësisë së Inspektoratit por edhe të vetë subjekteve duke qenë më pranë tyre për të kontrolluar çdo lloj problematike”, vuri në dukje ministrja Balluku.

You May Also Like

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

nine − eight =