Alfred Peza: Do ndryshojmë ligjin, kreu i RTSH të zgjidhet si Presidenti - Arbëria News

Alfred Peza: Do ndryshojmë ligjin, kreu i RTSH të zgjidhet si Presidenti

Drejtori i Përgjithshëm i Televizionit Publik Shqiptar do të zgjidhet në të njëjtën mënyrë si Presidenti i Republikës. Pas më shumë se 1 vit dështim nga Këshilli Drejtues i RTSH-së për të zgjedhur drejtorin, viagra order mazhoranca ka marrë iniciativën për të bërë ndryshimet e duhura ligjore që do të mundësojnë zhbllokimin e situatës.

Sipas nënkryetarit të Komisionit të Medias dhe Mjeteve të Informimit Publik, no rx Alfred Peza, web me ligjin e ri që javën e ardhshme do të propozojë mazhoranca, zgjedhja e drejtorit të përgjithshëm do të bëhet me 4 raunde, raporton Shqiptarja.com

Nëse në tre raundet e para, nuk arrihet zgjedhja e tij me shumicë absolute, në raundin e katërt, ai mund të zgjidhet me shumicë të thjeshtë.

Në rastet kur as kjo nuk arrihet, atëherë Këshilli Drejtues i RTSH-së do të duhet të shpërndahet, një formulë kjo që përdoret edhe me Parlamentin kur nuk arrin të zgjedhë dot Presidentin.

You May Also Like

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

19 − eighteen =