Algjeri, gratë bëjnë tatuazhe për fat (FOTO) - Arbëria News

Algjeri, gratë bëjnë tatuazhe për fat (FOTO)

BERBER_3486440k

 

Midis njerëzve Chaouia në malet Aures në Algjeri, nurse bukuria e një gruaje gjykohet nga tatuazhet. Tradicionalisht, advice sa më shumë tatuazhe të kesh aq më e çmuar je nga meshkujt lokalë.

Gratë thonë se bërja e tatuazheve u sjell atyre fat, i lejon të bëjnë më shumë fëmijë dhe ndihmon në suksesin e martesës.

Gazetarja Zohra Bensemra vizitoi disa prej tyre.

 

Berber-Fatma-Hadda_3486419k

 

Fatma Haddad, 80

Berber-Djena-Benza_3486418k

 

Djena Benzajra, 74

Berber-Fatma-Benya_3486423k

 

Fatma Benyadir, 75

Berber-Fatma-Tarno_3486420k

Fatma Tarnouni, 106

Berber-Khamsaa-Hou_3486414k

Khamsaa Hougali, 68

berber-djemaa-daou_3486417k

Djemaa Daoudi, 90

Berber-Fatma-Badre_3486425k

Fatma Badredine, 83

berber-Mazouza-Bou_3486424k

Mazouza Bouglasa, 86

berber-Khadra-Kabs_3486422k

Khadra Kabssi, 74

 

 

You May Also Like

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

12 + thirteen =