Arsic: Medvegja s’është Luginë e Preshevës - Arbëria News

Arsic: Medvegja s’është Luginë e Preshevës

Medvegjë, 11 shkurt -Arsic ka thënë në një intervistë për “Kurir” se Medvegja (e banuar tash vetëm me 10 për qind e shqiptarë, fale spastrimit etnik u realizua me sukses nga Beogradi) nuk mund të klasifikohet në Luginën e Preshevës, sepse ajo i takon Jablanicës dhe se qenka shumë larg nga Presheva dhe Bujanoca në një distancë prej 160 km?!

Analistet nga Presheva: Nese Medvegja nuk qenka Luginen e Preshevës, atëhere qenka Kosovë meqe ka Prishtinen afër vetem 39 km 

“Ne klasifikohemi shpesh në Luginën e Preshevës, e cila është absolutisht e vërtetë, duke pasur parasysh se ne jemi në rrethin e Jabllanicës dhe 180 kilometra nga Presheva dhe Bujanoci,” tha Arsic. (Nebojša Arsić, predsednik Opštine Medveđa, koju Albanci često svojataju i lociraju je kao tzv. Preševsku dolinu i nikako ne treba svrstavati u Preševsku dolinu. I 160 kilometara udaljeni od Preševa i Bujanovca..)

Nga Presheva dhe Bujanoci ne jemi gjeografikisht të largëta rreth 160 kilometra, dhe situata politike në vendin tonë është krejt e ndryshme nga ato dy komuna, kështu që unë mund të them se e gjithë  Medvegja është në Jabllaninën e Epërme, jo në të ashtuquajturën Lugina e Preshevës, që Medvegja është dhe do të mbetet pjesë Serbia qendrore “, tha Nebojsha Arsic. (Od Preševa i Bujanovca smo geografski udaljeni oko 160 kilometara, a politička situacija kod nas je sasvim drukčija nego u te dve opštine, pa mogu da poručim svima da je Medveđa u Gornjoj Jablanici, a ne u takozvanoj Preševskoj dolini, da Medveđa jeste i ostaće deo centralne Srbije“, rekao je Nebojša Arsić”)

Dmth sipas Arsic as Kaliningradi (1252 km larg Moskes ) nuk qenka Rusi?!.. Nese do t’a dëgjonte presidenti rus Putin këtë “zbulim” të kryetarit të Medvegjës do të reagonte sepse edhe Kaliningradi me Moskën ka jo 180 km largësi, por 1252 km, pra quhet Rusi?!

Nga kjo që thotë Arsic, Medvegja qenka pjesë e Kosovës sepse Medvegjë-Prishtinë ska më shumë se 39 km. Arsic ndoshta mund të ketë të drejtë se “Medvegja nuk është Luginë e Preshevës” që sipas logjikës se tij ajo qenka pjesë e Kosovës bashkë me Bujanovcin dhe Preshevën të cilat janë treva shqiptare s’kanë më shumë se 160 km me kryeqytetin e  shtetit amë Prishtinën, ka shkruar agjencia e lajmeve “Presheva Jonë”

Në Medvegjë, siç u theksua nga serbët me shumicë absolute, por në lidhje me këtë fakt dhe distanca gjeografike, nuk sheh arsye pse shqitarët pretendojnë ta lidhin me Luginën e Preshevës. Nuk është kjo hera e parë që Nebojsa Arsic provokon shqiptarët dhe bën loje fjalësh dhe flet edhe në kundërshtim të mediave të Beogradit dhe presidenteve serb të cilët gjthnjë Medvegjen e kane quajtur Lugina e Preshevës.

“Nëse i shikojmë gjërat me km,  dhe nëse Medvegja nuk qenka në Luginën e Preshevës, siq thotë ky Arsici, atëherë Medvegja qenka Kosovë meqe ka Prishtinën afër vetëm 39 km..” kane thëne analistët nga Presheva për agjensinë e lajmeve “Presheva Jonë”.

You May Also Like

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

1 × 5 =