BE, Austria vendos kufijtë në prag të tubimit të Parlamentit Europian - Arbëria News

BE, Austria vendos kufijtë në prag të tubimit të Parlamentit Europian

Nga mesnata e kaluar, në disa vendkalime kufitare me Austrinë kanë filluar kontrollet e rrepta të udhëtarëve që hyjë në këtë shtet.

Sipas një burimi zyrtar nga Vjena, thuhet se kjo nuk ka lidhje me krizën e refugjatëve, por me tubimin e Parlamentit Evropian që mbahet në fund të javës.

Autoritetet austriake kanë filluar të kontrollojnë udhëtarët në kufirin me Gjermaninë dhe atë me Italianë.

Këto masa janë marrë për shkak të konferencës dy ditore të ministrave të punëve të Brendshme të shteteve të BE-së.

You May Also Like

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

nine − 6 =