Banorët braktisin fshatin prej problemit të ujit dhe rrugës së amortizuar - Arbëria News

Banorët braktisin fshatin prej problemit të ujit dhe rrugës së amortizuar

 

Fshati Bestrovë në Vlorë prej më shumë se dy dekada është lënë në mëshirë të fatit. Banorët thonë se shteti i ka harruar prej vitesh, pasi në fshatin e tyre nuk ka as kushte më minimale për të jetuar. Në Bestrovë mungon infrastruktura rrugore, ose e thënë ndryshe aty asnjëherë nuk ka pasur rrugë të mirëfillt.

“Furnizimin me ujë të pijshëm banorët e sigurojnë me anë të një boti i cili vjen nga Poçemi me pagesë, ndarsë sa i përket ujësjellësit për këta banor quhet luks. Disa banor më të kamur kanë hapur puse, kurse pjesa tjetër presin autobotin dhe shkojnë tek komshinjt për të siguruar ujë.”- banori

You May Also Like

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

one + seventeen =