BE / Shtatë shtete pezullojnë Shengenin - Arbëria News

BE / Shtatë shtete pezullojnë Shengenin

shtat-euml-shtete-t-euml-be-s-euml-suspendojn-euml-shengenin_hd

Komisioni Evropian ka bërë të ditur sot se Austria ka vendosur që “për shkak të situatës që ka dalë jashtë kontrollit”, tadalafil nga shkurti deri në shtator të zbatojë mbikëqyrjen e kufijve të brendshëm të Shengenit.

Me këtë, gjithsej shtatë shtete të Bashkimit Evropian kanë futur në përdorim këtë mbikëqyrje të përkohshme të hapësirës së Shengenit, ka deklaruar përfaqësuesja për shtyp e Komisionit Evropian, Natasha Bertaud.

Medie në BE transmetojnë, përcjell Koha.net, edhe paralajmërimin e Qeverisë së Lubjanës se do të verifikojë pasaportën e udhëtarëve në kufijtë sllovenë.

Bertaud ka shtuar se për shkak të vlerësimit për situatën kërcënuese, gjë që është edhe në përputhje me rregullat e Shengenit, këto masa i kanë ndërmarrë Austria, Franca, Gjermania dhe Malta. Më herët këtë hap e kishin ndërmarrë Danimarka dhe Suedia.

You May Also Like

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

fifteen + 3 =