Brokoli, ju mbron nga kanceri i mëlçisë - Arbëria News

Brokoli, ju mbron nga kanceri i mëlçisë

Sipas një studimi të bërë së fundmi rezulton se brokoli është një bimë që të mbron ngakanceri i mëlçisë. Kosnumimi i brokolit tre deri në pesë herë në javë ul rrezikun për t’u prekur nga lloje të ndryshme kanceri, drug si ai i gjirit, viagra 40mg prostatës dhe kancerit të zorrës së trashë.

Tani, një studim i ri ka vërtetuar se brokoli mund të na ndihmojë edhe nga kanceri i mëlçisë.

Shkencëtarët vendosën t’i kushtojnë një studim lidhjes mes brokolit dhe kancerit të mëlçisë për shkak të rritjes së numrit të njerëzve obezë. Obeziteti rrit rrezikun për t’u prekur nga kanceri i mëlçisë, sidomos tek meshkujt. Ata jenë pesë herë më të rrezikuar të preken nga kanceri i mëlçisë nëse janë obezë.

Studiuesit bënë një eksperiment tek minjtë për të parë nëse “dieta perëndimore” e pasur me sheqerna dhe yndyra shkaktonte kancer të mëlçisë tek minjtë. Më pas ata i ushqyen minjtë me brokoli. Nga analizat e kryera, studiuesit dolën në përfundimin se brokoli i mbron njerëzit nga kanceri i mëlçisë edhe nëse ata janë obezë apo konsumojnë ushqime të pashëndetshme.

You May Also Like

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

five × five =