Çfarë i ndodh trupit tuaj pasi pini një filxhan kafe - Arbëria News

Çfarë i ndodh trupit tuaj pasi pini një filxhan kafe

Për shumë prej nesh kafja është më shumë se thjesht një pije, erectile është pjesë e pandashme e zgjimit pa të cilën nuk bëjmë dot. Por sajti Bright Side ka vështruar më me kujdes se çfarë ndodh me trupin tonë pak orë pasi shijojmë një filxhan kafe.

-10 minutat e para: kafeina hyn në sistemin e qarkullimit të gjakut. Rrahjet e zemrës dhe tensioni i gjakut rritet.

-Pas 20 minutave: Ju filloni të ndiheni më të fokusuar. E keni më të lehtë të zgjidhni problemet. Përveç kësaj, treat kafeina ju ndihmon të ndiheni më pak të lodhur duke u lidhur me receptorët adenozin të trurit.

-Pas 30 minutave: Trupi juaj fillon të prodhojë më shumë adrenalinë dhe bebja e syrit zmadhohet.

-Pas 40 minutave: Niveli i serotoninës në trupin tuaj rritet.

-Pas 4 orësh: Trupi juaj fillon të shkatërrojë yndyrnat edhe nëse nuk lëvizni. Kafeina gjithashtu stimulon krijimin e acideve në stomak.

-Pas 6 orësh: Kafeina në kafe shkakton urinimin. Përveç ujit, trupi juaj humb edhe vitaminat dhe mineralet. Kjo mund të çojë në ç’rregullime në metabolizëm.

You May Also Like

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

1 × 2 =