David Cameron negociata me Këshillin Evropian për rianëtarësimin - Arbëria News

David Cameron negociata me Këshillin Evropian për rianëtarësimin

a336f7b8-52de-45d6-8d5c-0fd3ece2bec4-w640-r1-s

Kryeministri britanik, page David Cameron, shop dhe presidenti i Këshillit Evropian, drugs Donald Tusk, do të zhvillojnë sot bisedime “vendimtare” për anëtarësinë e rinegociuar të Britanisë në BE. Një takim të dielën në mbrëmje ka përfunduar pa marrëveshje, edhe pse burime të BBC-së thonë se ka pasur përparim në kufizimin e përfitimeve për migrantët e BE-së.

Tusk ka thënë se duhet “punë intensive” gjatë orëve të ardhshme.

Qëllimi është të arrihet një marrëveshje që do t’iu vihej përpara liderëve të BE-së përpara samitit të 18 dhe 19 shkurtit.

Marrëveshja, e cila do të kërkonte miratim nga 28 vendet anëtare të BE-së, do t’i lejonte Cameronit të thirrte referendum për anëtarësinë e Britanisë në BE përpara pushimeve verore shkollore.

Referendumi, megjithatë, nuk ka nevojë të mbahet deri në vitin 2017.

You May Also Like

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

twelve − six =