Doni të jetoni gjatë? Mësoni sekretin - Arbëria News

Doni të jetoni gjatë? Mësoni sekretin

old

Personat që konsumojnë më shumë proteina nga bimët dhe më pak nga kafshët mund të jetojnë më gjatë, viagra 100mg edhe nëse pinë shumë alkool ose duhan, viagra sugjeron një studim amerikan.

“Prejardhja e proteinave  është po aq e rëndësishme sa sasia e ushqimit që njerëzit konsumojnë”, thotë autorja kryesore e studimit, dr. Mingyang Song, hulumtues shkencor tek Universiteti i Harvardit dhe Spitali i Përgjithshëm i Masaçustit në Boston.

“Bimët janë një burim më i mirë i proteinave sesa produktet shtazore”, thotë ai.

“Nëse njerëzit duhet të zgjedhin mes produkteve shtazore, duke të shmangnin mishin e kuqe dhe ta zëvendësojnë me peshk ose mish pule”, shton Song.

Song dhe kolegët e tij monitoruan më shumë se 13 mijë infermierë dhe profesione të tjera që lidhen me shëndetin për disa dekada. Gjysma e pjesëmarrësve merrnin të paktën 14% të kalorive nga proteinat shtazore dhe 4% nga ato bimore.

You May Also Like

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

13 + sixteen =