Dritan Zagani: Nuk kam frikë, do të përballem në Gjykatë me Tahirin - Arbëria News

Dritan Zagani: Nuk kam frikë, do të përballem në Gjykatë me Tahirin

dritan_zagani_copy_1_9435

Ish-shefi i antidrogës në Fier, page Dritan Zagani rikthehet në vëmendjen e publikut me një intervistë të publikuar në emisionin “Opinion”.

Ish-zyrtari i policisë, for sale (aktualisht në arrati pas shpalljes në kërkim ndërkombëtar nga shteti shqiptar), view flet për lidhjet e politikës me trafikantët e drogës, dekonspirimin e aksioneve, për kushërinjtë e Ministrit të Brendshëm Saimir Tahiri të përshirë në narkotrafik, avionët me drogë, etj.

Zagani thekson se ja ka bërë të qartë edhe vetë ministrit Tahiri se nuk është larguar nga frika, por për sigurinë e fëmijëve të tij. Ai thekson se do të përballet në Gjykatë me ministrin e Brendshëm, Saimir Tahiri.

Dritan Zagani në një pjesë të intervistës së tij tregon edhe kush janë kolegët që e shisnin te trafikantët e drogës dhe lidhja e kushërinjve të ministrit të Brendshëm Tahiri me trafikun e drogës duke përdorur makinën e ministrit.

Ish shefi i antidrogës foli për një biznesmen që sipas tij vetëm në banesë ka pasur rreth 20 kg kokainë dhe tre milione euro. Sipas Zaganit, biznesmeni ka pasur lidhje të forta me politikanë dhe deputetë, ndërsa ka investuar më mënyrë jo të drejtpërdrejtë në koncesione dhe hidrocentrale.

Intervista e plotë

Zagani, shtypi shqiptar gazetat dhe televizionet kanë lajmëruar se ju jeni shpallur në kërkim ndërkombëtar nga policia shqiptare, sepse keni thyer urdhrin e arrestit shtëpiak, çfarë ka ndodhur me ju?

Jam njohur nëpërmjet internetit dje dhe sot me këtë fakt dhe përveç çudisë që e kanë bërë shumë vonë dy muaj pasi e kanë deklaruar këtë fakt të tillë, sepse po të lexosh me vëmendje shtypin dhe deklaratat e policisë së shtetit shqiptar, që me daljen e fazës së parë të intervistës, me datën 2 shtator, mendoja se do ishte bërë një gjë e tillë, siç shihet e kanë bërë pak me vonesë, sepse kanë dashur të gjejnë alibinë e duhur mendoj unë.

Në lajmet e tjera të përcjella me burim policore, thuhet se Dritan Zagani është në Zvicër??

Ata mund të thonë çfarë të duan, unë ia kam bërë me dije ministrit dhe në fun page e tij në Facebook, se unë nuk kam ikur për frikën e tyre apo për frikën e tij, apo për drejtësinë, kam ikur sa të sistemoj fëmijët e mi, në një vend që për momentin nuk mund ta deklaroj për garancinë e jetës së fëmijëve të mi, të cilët janë minorenë.

Kjo është arsyeja që ju nuk deklaroni se ku ndodheni?

Kjo është arsyeja e vetme dhe në momentin e parë që unë të kemi siguruar garancinë e fëmijëve të mi të mitur në vendin në të cilin ndodhem aktualisht, do të kërkoj nëpërmjet avokatit tim dhe paraqitjen në seancat gjyqësore nëse është e mundur.

Autoriteteve të vendit ku ndodheni jua keni bërë prezent këtë shqetësim?

Që ditën e parë, që unë jam prezantuar se kush jam, jam prezantuar me gjithë dokumentacionin gjyqësor që disponoj, ato pak që disponoj sepse shteti nuk mundet të na i japë të gjitha në formë ligjore e të rregullt, por ata pak që kemi mundur të garantojmë, i kam prezantuar të gjitha faktet, çfarë ka ndodhur, në çfarë faze jam dhe çfarë pretendoj unë të ndjek dhe i kam paralajmëruar se në këtë luftë që unë kam pohuar gjatë asaj interviste që do dilte se pa dalë intervista kam bërë kërkesën për mbrojtje, u kam bërë prezent se shumë shpejt do të ndodhe një fakt i tillë. Fakt tjetër që më çudit është se bëhet nga prokuroria një kërkesë për arrestimin tim ndërkombëtar, kur është e njëjta prokurori që pas kërkesës së avokatit tim për heqjen e masës së arrestit në një seancë gjyqësore, ka qenë dakord me heqjen e masës së arrestit ndaj meje. Dhe ishte gjykata ajo që çuditërisht siç ndodhin gjërat në Shqipëri, e cila kundërshtoi jo vetëm avokatin por edhe prokurorinë dhe nuk më hoqi masën e arrestit. Dhe e njëjta prokurori për atë që ka pranuar vetë se ka qenë dakord për heqjen e masës, më shpall në kërkim ndërkombëtar. Kjo ngelet për tu parë.

Lidhur me informacionet që ju kishit për A.D, që sipas dosjes së prokurorisë Arben Dalipi, kush ka marrë dijeni zyrtare për këto informacione kur ju ishit në detyrë? Policia, prokuroria, SHKB, apo edhe autoritetet italiane?

Siç ta kam sqaruar edhe në intervistën e parë, informacionin e parë që kam hedhur në sistem dhe e kam përgatitur për këtë shtetas dhe grupin e strukturuar ku ai bën pjesë, sepse ka dhe emra të tjerë atje të cilët unë i kam përshkruar në informacion, kur kam dhënë numrat e telefonit jo vetëm për atë por edhe për shtetas të tjerë, e kam përcjellë për herë të parë me emailin e punës te drejtori i policisë Fier në atë kohë Ervin Hodaj.

Informacion me shkrim? Zyrtar?

Po, informacion me shkrim, zyrtar. Po kështu kam vepruar edhe herën e dytë, kur më është thënë se nuk po funksionojnë më ato numra telefoni për të njëjtët subjekte, sepse ai nuk është vetëm, por përmendet ai sepse ai është koka. Ky është thjesht një trafikant i zoti në llojin e punës së tij.

Drejtoria e Përgjithshme e Policisë së Shtetit, kishte marrë informacione për të, këto informacione të dërguara nga ju?

Nga sa jam vënë unë në dijeni, dhe nga sa më është konfirmuar pastaj edhe nga specialistë në Drejtorinë e Përgjithshme të Policisë së Shtetit, zoti Ervin Hasrama, drejtori i qarkut të Fierit, z. Hodaj e ka dërguar informacionin lart, me firmën e tij, ashtu siç ia kërkova unë. Unë thjesht e përpilova dhe ia dërgova me email për të mos u parë që është hartuar nga unë, kisha parandjenjë dhe dija se ai kishte pozita të forta shumë në Tiranë dhe nuk e dija deri ku.

Po Krimet e Rënda a kishin marrë dijeni për këtë?

Nga drejtori im, informacionet kanë vajtur në drejtorinë e përgjithshme dhe nga këtu jam vënë në dijeni nëpërmjet drejtorit se çështjen po e ndjek Ervin Hasrama, specialist në drejtorinë e përgjithshme, në sektorin e antidrogës. Me Ervinin njiheshim për shkak të detyrës dhe ma prezantoi edhe drejtori duke më thënë se do të ndjekësh informacionin për këtë çështje nëpërmjet Hasramës.

Dhe pasi kam dërguar edhe informacionin e dytë sepse u bë e madhe shitja e informacioneve, pasi herën e parë subjektit iu tha thjesht ndërro numrat se po të ndjek policia, ndërsa herën e dytë ka vajtur të burimi më tabulatet e mia në dorë dhe është prezantuar duke i thënë përse i jep informacione për mua Zaganit. Urdhëro i ka thënë ja ku janë tabulatet e telefonatave dhe mesazheve të tua dërguar atij dhe di se çfarë i ke thënë dhe se kam problem të paguaj edhe dy mijë euro të tjera e të të zhduk edhe ty me gjithë të.

Çfarë bëtë?

Kur ka ndodhur kjo unë kam kërkuar shpjegime të drejtori nëpërmjet shefit të sektorit, çfarë po bëhet, mos më kërkoni më informacion, po më shiten informacionet dhe për më tepër po më shiten tabulatet më shumë se informacionet. Në një takim që kam pasur me Ervin Hasramën kam kërkuar të di se çfarë po ndodh dhe çfarë po bëhet pasi të kam dërguar dy herë informacion

Dhe çfarë ju tha?

Ai me ka thënë tekstualisht kështu. Zagan, e kam dërguar dy herë te Krimet e Rënda, dhe të dyja herët që e kam dërguar te Prokuroria e Krimeve të Rënda procedimin, pasi e kam mbajtur siç e lejon ligji 15 ditë në procedim paraprak, për të parë dhe për tu bindur nëse ka apo nuk ka element për tu ndjek me proces me metoda special, në të dyja herët që e kam dërguar nuk kam marrë

përgjigje dhe nuk e marr vesh nëse ai ka njerëz të fortë në gjykatë, apo në Prokurorinë e Krimeve të Rënda, por te Krimet e Rënda nuk duan ta ndjekin atë zotëri. Nuk di çfarë të të them, do bëjmë përpjekje ta mbajmë 15 ditore siç e kemi ne ligjin dh eta godasim ne vetë.

Po autoritetet italiane mund të kishin dijeni për aktivitetin e këtij subjekti?

Në rrugë zyrtare nga unë s’kanë pasur as nuk kanë për të pasur ndonjëherë asnjë lloj autoriteti i huaj informacion për aktivitetin kriminal të asnjë shtetasi brenda Shqipërisë, as kur isha në punë, as tani që nuk jam në punë. Por duke parë situatën, duke vlerësuar gjendjen kritike, në të cilën ndodhesha unë me këto, se dua të plotësoj diçka, përveç drejtorit unë vajta edhe te nëndrejtori që ishte shefi i linjës direkte të hetimit të krimit, nëndrejtori zoti Arben Janaqi.

Çfarë i thatë?

I vajta në zyrë dhe i thashë nëndrejtor çfarë po bëhet po më shiten informacionet. Nëndrejktori pasi më thirri në zyrë për një veprim të SHKB, se me to merrej jo me luftën kundër drogës dhe pasi më kishin vënë përgjues edhe te makina e punës e kudo tjetër më thirri në zyrë e më tha ..çfarë të thotë vëllai jot dhe ngriti supet. “Je nëndrejtori,- zotëri i them,- si më thua çfarë të të thotë vëllai, unë po të tregoj se më shiten informacionet, duhet të bëjmë diçka apo të punoj unë në kokë time dhe në një

situatë të tillë dy duart për një kokë janë.

Dhe çfarë bëtë?

Dhe unë veprova disi në kokën time qoftë dhe administrativisht jo fort korrrekt por asnjëherë e jashtëligjshme. Duke parë shitjen e informacioneve, mosveprimin e Krimeve të Rënda, me prokurorinë e Fierit nuk e kapja dot, ndonëse prokuroria pretendon se unë kam kryer veprime jashtë juridiksionit, shefat e mi kanë qenë në dijeni dhe më kanë aprovuar kryerjen e veprimeve, madje nuk kam shkuar asnjëherë me makinën time, por me makinën e shtetit dhe me karburantin e shtetit.

Po autoritetet italiane?

Autoritetet italiane nëpërmjet bisedave, siç kam shpjeguar më herët qe miku kolegu im Giuliani punonte këtu për shtetin shqiptar, nuk punoja unë për shtetin Italian, por punonte ai këtu për shtetin shqiptar. Vazhdimisht komunikoja me të në telefon, për mua Giuliani ka qenë dhe një shkollë profesionale. Në bisedat me të kam diskutuar edhe faktin se po më shiten informacionet dhe nuk dija si të bëja kisha ngelur mes katër rrugëve dhe i thashë jam bërë të lë punën nuk punohet më, pas ndërrimit të pushteteve janë fuqizuar disa kriminelë sa nuk po marr vesh se çfarë bëhet, nuk di kujt ti dërgoj informacionin, që jo vetëm ma shesin por nuk çaj dot përpara por po ngelem në vendnumëro. Këto kanë qenë biseda miqësore me një koleg të besueshëm. Dhe në diskutim e sipër si herë të tjera kur unë kisha nevojë për ta sqaruar ndonjë informacion, Giuliani më ka dhënë ndonjë shpjegim se çfarë mund dihej nga pala italiane për këtë trafikant dhe i kam kërkuar ndihmë nëse mund ta quaj, që nëse unë arrij të marr informacionin që ai është në det me drogë, por që nuk po e kap dot, sepse nuk po më lënë, të të bie në qafë të ma arrestosh ti atje. E kam kërkuar unë se plasa, nuk duroja dot më. Dhe kjo është dijenia, ata interpretojnë bisedat e mia miqësore me kolegun dhe mikun tim Giuliani, sikur janë raportime policore. Në fund të fundit e shkruajnë dhe e deklarojnë diçka të tillë, por deri më sot që flasim edhe përse janë bërë disa seanca edhe përse kam kërkuar direkt edhe nëpërmjet avokatit këto prova që ata kanë për të më provuar këtë fakt, nuk më është paraqit asnjë provë. Vetëm fjalë, fjalë të stisura nga prokurori Anton Martini dhe nga SHKB-ja nga zoti Arben Skëndo dhe Zamir Shtylla, dy sigurimsa mjeshtra për të bërë intriga

Përse janë të stisura sipas jush?

Sipas mendimit tim janë dy arsye. Se pari unë nuk jam përzier asnjëherëë me politikë dhe më ka gjet belaja, hip se të vrava e zbrit se të vrava me të dyja palët. Në atë kohë më bënin socialist sot më bëjnë demokrat, thjesht origjina ime e Shkodrës, thonë është ushtar i Sali Berishës. Doli ministri në televizion dhe tha se di nga është nga Shkodra, apo nga Tropoja. Nuk e di ministri nga jam unë, e ka të vështirë të dijë dhe marrë vesh, ministri ka gjithë mundësinë, ka gjithë policinë në dispozicion e se di nga e ka origjinën një oficer???

Ndoshta e kanë informuar gabim?

Nuk e kanë informuar aspak gabim, i pëlqen të më lidhë pak më politikën për të mbuluar të tjera gjëra. I pëlqen, i vjen për mbarë.

Përse është e stisur?

Është e stisur sepse unë me dashjen time, kam luftuar dhe kam bërë të pamundurën të godas trafikun e drogës, me sa fuqi kam pasur. Dhe ato që kam bërë me aq mundësi sa kam pasur, masin faktet dhe inatet e trafikantëve. Madje po të dëgjosh me vëmendje për dikë që njeh profesionin, intervista e kushëririt të 17 ka implikuar më keq ministrin se sa mua, mjafton ta interpretosh ligjërisht. Por të kaloj tek ajo përse? Siç të kam thënë në hetimet e mia kam rastisur që kam verifikuar atë targë, AA003 GB,Këtu buron motivi?

Motivi se duhet të zhdukesha patjetër nga policia dhe për këtë janë përdorur drejtuesit e SHB, sipas jush?

Për këtë është hedhur SHKB-ja në sulm kundër meje. Për këtë dhe për çfarë ka ndodhur më pas. Inati ka qenë i shpejtë. Që më ndërrimin e qeverive unë kam kërkuar për arsye familjare të transferohem afër familjes në Vlorë sepse vajtje ardhjet e përditshme në Fier nuk ishin tëpërshtatshme se përveç lodhjes fizike ishin edhe shpenzime sepse unë mbaja familjen me atë rrogë. Me atë rrogë mbaja familjen time prej pesë vetësh.

Mos largohemi nga subjekti A.D apo Arben Dalipi, a kishte informacione për të dhe të tjerë rreth tij të implikuar, si dhe punonjës policisë së Vlorës, apo Krimeve të Rënda, të lidhur me këto subjekte të trafikut siç dalin edhe nga përgjimet e dosjes?

Qe ky subjekt në Vlorë ishte i garantuar flasin faktet, sepse ky subjekt, është nga ata persona, që ka vite e vite që punon i qetë në trafikun e drogës.

E paskan lënë të gjitha qeveritë të punojnë këtë?

Ky punon i qetë. Përse punon i qetë. Nuk ka lidhje qeveria. Ai punon në drejtim të trafikut të paligjshëm të drogës dhe ky element kontingjent jeton si një zotëri i njohur në Vlorë, mjafton të pyesësh dhe te thonë filani që ka lek boll, filani që ka atë vilën luksoze…

Po a ka të dhëna në sistem për të?

Unë di që ka të dhëna të tjera përveç asaj që kam hedhur vetë. Unë jam provë e gjallë se në sistem kam hedhur informacion, tani janë apo janë pastruar nga sistemi, sistemin e ka në dorë ministria.

Kishte lidhje me subjekte të tjera kontingjenti dhe a kishte lidhje me punonjës policie të implikuar??

Po të them deri në momentin që kam arritur të verifikoj se më shiteshin informacionet, kisha frikën se është i lidhur, kisha të dhëna se ka mbështetje, por thjesht të shkojë me tabulatet e mia të numrit tim të policisë, çfarë tregon kjo se nuk është i lidhur me policinë apo me prokurorinë e krimeve të rënda…?? Sepse tabulatet e mia mund ti jepte, SHKB, Policia dhe prokuroria e krimeve të rënda, nuk mund ti jepte Vodafone Albania. Unë e dija që isha në përgjim, atëherë i janë dhënë nga dikush që i ka pasur në dorë, nga përgjimi që më bëhej mua, pra ai që më përgjonte mua shiste jo vetëm informacionet por ka dhënë edhe tabulatet e mia, pra nuk është kjo mbështetje nga policia…??? Unë nuk e kisha as mundësinë as mbështetjen logjistike që ta mësoja personin direkt, kush e bën këtë punë dhe ku e ka lidhjen ai. Dhe kur ndodhin këto fakte e unë kërkoj shpjegim si drejtorit që me ngre supet, si nëndrejtorit që me ngre supet, si dhe specialistit të drejtorisë së përgjithshme të policisë së Shtetit, zotit Hasrama, shpjegime se po me shiten informacione dhe më thonë se është e kotë nuk çajmë dot me këtë subjekt atëherë nga vijën këto lidhje, ka apo s’ka mbështetje. Atëherë burimi shitjes së informacionit është lart. Të lutem…unë nuk mund të vë pikën mbi i se ku, por këto janë fakte që kanë ndodhur.

Lidhjet e tjera me kontingjentë të këtij subjekti?

Normal. Ky njihet si një nga skafistët më mjeshtra, si një nga skafistët më të egër me detin që nuk e ka problem me hy edhe me 5 a 6 ballë në det, njihet si një nga ata që në kohën kur unë isha në Vlorë dispononte një mjet shumë të fuqishëm gomone me tre motorra që e mbante në Greqi dhe thjesht duke ndjekur hyrje-daljet e tij në Greqi e kam vërtetuar se këto informacione ishin më se të sakta.

A transportonte lëndë narkotike me skaf në sasi të konsiderueshme?

Nuk bënte lëvizje të vogla ai. Në drejtim të Itlaisë. Magazinohej, përgatitej malli, në vijën bregdetare që nga Llogaraja deri në Borsh ku kishin bazat, sepse ai nuk e kishte problem për të gjetur baza sepse ai investon, u jepte leket për punën që bën. Ai kur udhëtonte me mjetin e tij nuk është se udhëtonte me 1000 apo 1200 kile drogën e tij. Ai mund të kishte drogën e tij, 200 apo 300 kile, siç funksionojnë trafiku i drogës në Shqipëri dhe në Vlorë. Nuk funksionon që ti merr gomonen merr 1000 kile dhe i çon, nuk funksionon kështu. Është e organizuar, ti je skafisti ke gomonen, merr mallin për vetë çfarë ke për të çuar vetë por përveç kësaj janë dhe pesë apo gjashtë trafikantë të tjerë që vënë pjesën e tyre dhe të paguajnë për transportin, kështu funksionon trafiku i drogës me gomone. Është ndryshe trafiku i drogës me kamiona, që njëri blen kamionin e modifikon dhe bënë trafikun. Trafiku me gomone kështu ka qenë. Dhe me sa di unë në biseda me lidhjet e mia të vjetra, vazhdon akoma.

Vazhdon ende, ky subjekt?

Ky subjekt është i lirë, nuk është ndjekur asnjëherë, nuk i është nisur asnjëherë procedimi me gjithë këto të dhëna që ka pasur. Pastaj jo vetëm për drogën. Unë kam dhënë edhe të dhëna të tjera.

Çfarë të dhënash të tjera?

Në shtëpinë e tij është mbajtur në dorë nga njerëz çanta me 20 kile kokainë, kokainë e pastër, e kisha informacion dhe unë e kam hedhur në sistem këtë informacion

E keni hedhur në sistem?

Po po, madje nga informacioni që kam hedhur në sistem, ata të qendrës, Prokuroria për krime të Rënda, më akuzojnë se kam dashur të vë mjete special përgjimi, gps e mjete përgjimi në banesë dhe mjetin e tij, në kokën time që nuk është e vërtetë fare.

I keni vendosur?

Është e vërtetë që donim ti vinim me qendrën dhe nuk u arrit të vihej.

Të dakordësuar?

Me qendrën. Më është dërguar nga Drejtoria e Përgjithshme e Policisë së Shtetit, specialist i operacionales, me mundësitë që kam pasur unë është sulmuar banesa për të gjetur vendin ku do të vihen, nga operacionalja, jo nga unë me telekamera, që të vendoseshin mjetet e tjera të vëzhgimit dhe ato me atribuohen se i kam bërë unë.

Dhe info ishte se ishin 20 kile kokainë në banesën e tij?

Po

Dhe këtë informacion e keni hedhur në sistem?

Po

Ç’ndodhi a pati reagim?

Absolutisht, reagimi ishte ky që zoti Hasrama edhe pasi më dërgoi specialistin për të bërë filmimet dhe fiksimet ku mund të vendoseshin mjetet e e teknikës special për përgjimet e këtij për të zbuluar kokainën, u tërhoq nuk po më thoshte më asgjë. E pyes se çfarë bëhet, nuk e fillojmë dot procedimin më thotë.

Nga vinte kjo kokainë dhe ku shkonte?

Kjo kokainë…ky ka lidhje shumë të fuqishme në Tiranë. Vinte nga Tirana, ky investonte me lekë kesh. Në një informacion që kisha në atë kohë, për lekët.

Çfarë informacioni?

Ky zotëri në banesën e tij zotëronte mbi 3 milionë euro kesh.

Edhe këtë info e keni hedhur në sistem?

E kam hedhur edhe këtë informacion në sistem.

Edhe pas këtij informacioni nuk pati asnjë reagim?

Jo vetëm që nuk pati reagim, por kam hedhur edhe tjetrën që ai në një vilë të madhe që ka diku mbi Ujin e Ftohtë në Vlorë në mal, disponon edhe një bodrum plot me armë një arsenal armësh, edhe këtë informacion e kam hedhur në sistem, edhe këtë e kam deklaruar tek eprorët e mi.

Edhe këtë e keni hedhur në sistem?

Po

Nuk pati reagim?

Po ta thashë pra. Të gjitha i kam hedhur në sistem. Dhe më është thënë nga Ervin Hasrama që nuk e procedojmë dot. Kush nuk do e pyes, “ka mbrojtje të fortë” më thotë…!!!

Ky kaloka dhe ministrin e Kryeministrin???

E duhet pyetur Saimir Tahiri për këtë.

Keni hedhur gjithë këto informacione në sistem dhe veprimet kanë qenë…??

Zero…
– See more at: http://www.noa.al/artikull/zagani-biznesmeni-3-milione-euro-dhe-arsenal-armesh-ne-banese-zero-reagim-nga-shteti/527269.html#sthash.uuwHYUql.dpuf

You May Also Like

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

seven + sixteen =