Droga e Hitlerit, ja pse ishte aq e famshme në elitën naziste - Arbëria News

Droga e Hitlerit, ja pse ishte aq e famshme në elitën naziste

4, <a href=this w=650,c=0.bild” width=”650″ height=”366″ />

Methamphetamina  ishte droga e preferuar e elitës nazist. Një dozë e lartë, që tani njihet si  Crystal Meth. Furnizuesi I tyre mes viteve 1939 dhe 1945 ka shitur më shumë se 200 milionë pilula.

Fiziologu, Prof. Otto Ranke shkruante: “Me këtë drogë mund të arrish suksese shumë lehtë pa ndjerë lodhje të dukshme 36 deri në 40 orë”.

Edhe vetë Hitleri ishte i varur nga droga si opiata  dhe metamfetamina. Metamfetamina vepron si adrenalina e trupit.Nga ana tjetër  kjo drogë shkakton mpirjen e trurit dhe shmang ndjenjat zhgënjyese, si reflektimi ose ngacmimin e ndërgjegjies për reflektim.

Përkthimi nga Arbëria News

You May Also Like

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

17 − 10 =