FOTO/ 13 shembujt më mbresëlënës të dasmave mbretërore në histori - Arbëria News

FOTO/ 13 shembujt më mbresëlënës të dasmave mbretërore në histori

Çdo vajzë ëndërron për fustanin e saj të nusërisë, për një fustan princeshash.

Dasmat mbretërore kanë qenë gjithminënë vëmëndje të publikut për madhështinë e tyre. Gjithmonë vëmendja me e madhe është tek fustani i nuses, si do të jetë ai, sa i gjatë…

Le të njihemi me imazhet se si janë dukur princeshat në ditën e tyre më speciale.

1.Princesh Elizabeta  II  në vitin 1947

Fustani e Elizabetës II u dekorua me perla dhe fije ari.

2. Princesha e Monakos Grace në vitin 1956

Fustani i Grace Kelly-t është projektuar nga dizanjerja e kostumeve Helen Rose. Ky lloj fustani ende frymëzon mijëra vajza.

3. Princesh Diana në vitin 1981

Krijuesit e fustanit janë dizajnerët Elizabeth dhe David Emanuel. Një fustan me 10 000 margaritarë ende konsiderohet si një nga më impresionuesit në botë.

4. Princesha Rania në vitin 1993

Mbretëresha e sotme e Jordanisë, në të kaluarën, një vajzë nga një familje e thjeshtë, konsiderohet si një nga sunduesit më elegantë në botë. Modeli i veshjes së saj të dasmës ishte atipike për vendin e saj.

5. Mbretëresha e Spanjës Leticia, në vitin 1998

Gazetarja Leticia mbante një fustan mëndafshi që shtrihej pas me një gjatësi prej 4 metrash. 

6. Princesha e Kurorës së Brunei-t Sarah, në vitin 2004

Për dasmën, Sara zgjodhi një veshje tradicionale me ngjyra qiellore.

7. Dukesha Camilla, në vitin 2005

Pas 35 vjet lidhjeje Princi Charles dhe Camilla u martuan më në fund. Për këtë rast, ajo zgjodhi një veshje të qëndisur me fije ari dhe një kapelë të zhdërvjellët.

8. Princesha e Kurorës së Suedisë Victoria, në vitin 2010

Victoria kishte zgjedhur një fustan mjaft modern krejtësisht të bardhë, dhe në kokë mbante një kurorë me perla, që është një relike mbretërore.

9. Dukesha Catherine në vitin 2011

Në dasmë, Kate ishte veshur tradicionalisht me një fustan klasik tepër të gjatë. Dantella në veshje, përshkruanin simbolet britanike të lules.

10. Zhezun Pema Wangchuk, Mbretëresha e Butanit në vitin 2011

Dasma u mbajt në përputhje të plotë me kanunet budiste, nusja ishte tradicionale në zgjedhjen e fustanit.

11. Princesha Charlaine e Monakos në vitin 2011

Charlene në ditën e dasmës mbate veshur një fustan në formë lakonike nga Armani i cili zgjatej mbrapa 5 metra. Ai u dekorua me 40 mijë kristale Swarovski dhe 20 mijë pika nënë-perla.

12. Princesha e Luksemburgut Claire, në vitin 2013

Claire, vajza e thjeshtë që princi Felix zgjodhi për tu martuar , në ditën e dasmës kushte veshur nnjë fustan nga Elie Saab i cili shoqërohej nga një vello fine.

13. Dukesha e Sussex Megan, në vitin 2018

Ish aktorja amerikane Megan veshi një fustan nga Claire Waite Keller, projektuese dhe krijues në Givenchy.

You May Also Like

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

15 − 9 =