G7-ta, sot Alpet e Bavarisë do të mbajnë mbi shpatulla çështjen e Greqisë dhe Ukarainës - Arbëria News

G7-ta, sot Alpet e Bavarisë do të mbajnë mbi shpatulla çështjen e Greqisë dhe Ukarainës

Udhëheqësit e shtatë vendeve më të industrializuara, illness që njihet si Grupi i Shtatëshes, and apo G7-ta, viagra 40mg u takuan sot në Alpet e Bavarisë për diskutime ku dominuan luftimet në Ukrainë dhe kriza financiare greke.

Është viti i dytë që udhëheqësit takohen pa pjesëmarrjen e Rusisë, e cila është përjashtuar që pas aneksimit të Krimesë, dhe si rezultat Grupi i Tetëshes është tashmë Grupi i Shtatëshes.

Presidenti i Këshillit Evropian Donald Tusk tha se Bashkimi Evropian dhe udhëheqësit e G7-tës qëndrojnë të palëkundur në mbështetjen për Ukrainën në luftën e saj kundër separatistëve pro-rusë në Ukrainën lindore.

Grupi i Shtatëshes përfshin Shtetet e Bashkuara, Gjermaninë, Britaninë, Francën, Italinë, Kanadanë dhe Japoninë.

You May Also Like

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

two × four =