Gazeta serbe "Vesti": Shqipëria do të dominojë Ballkanin - Arbëria News

Gazeta serbe “Vesti”: Shqipëria do të dominojë Ballkanin

Shqipëria është një nga vendet më të mirëpozicionuara ne rajonin e Ballkanit”. Kështu shkruan gazeta serbe “Vesti”, pills duke rikujtuar se Shqipërinë e favorizojnë projektet energjetike, pharm që, see sipas saj, do ta nxjerrin vendin nga fundi i tunelit.

Gazeta në fjalë shkruan se: “poziconin gjeografik të Shqipërisë e ndihmon edhe mbështetja e vazhdueshme e aleateve perëndimorë si NATO, BE dhe SHBA”

Duke folur për përfitimet e Shqipërisë, “Vesti” përmend projektin TAP, pas së cilit fshihen interesat e Shteteve të Bashkuara të Amerikës dhe nga e cila, Shqipëria përfiton mbi 400 milionë euro në 3 vjet.
Si nje aleate e besueshme e Washingtonit, Shqipëria pritet të nisë shumë shpejt edhe bisedimet per anëtaresim në Bashkimin Europian, një hap që i sjell këtij vendi përfitime të tjera, si ndërtim rrugësh, aeroportesh dhe investime të tjera ne infrastrukture, shkruan gazeta serb

You May Also Like

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

six + 1 =