Kryeministri Gentiloni "rreh gjoksin": Ja si do ta çojmë Italinë para - Arbëria News

Kryeministri Gentiloni “rreh gjoksin”: Ja si do ta çojmë Italinë para

“Qeveria që ka besim për të kërkuar është një përgjegjësi e qeverisë, rx garantuese e stabilitetit të institucioneve tona.” Kjo është thënë nga kryeministri Paolo Gentiloni, duke thënë fjalën e tij kryesore të Dhomës. Kjo qeveri “ka për qëllim të përqendroj të gjitha energjitë e saj në Itali dhe sfidat që i presin italianët – vazhdon ai – Profili i tij politik është shkruar në kuadër të shumicës që e mbështeti qeverinë e mëparshme,” Gentiloni vë në dukje se qeveria që është sot , e lindur pas një krize që ka qenë trajtuar nën drejtimin e Sergio Mattarella. Dhe në këtë pikë shton se kriza ka rezultuar nga dorëheqjen e Matteo Renzi, “kjo zgjedhje nuk ishte e nevojshme, por u njoftua gjerësisht nga Renzi, dhe që kanë kryer shkelje, ishte një akt i konsistencës të cilat jo vetëm ne, por të gjithë shumicën e italianëve kanë në zemër dinjitetin e politikës dhe duhet të përshëndeten me respekt. ” Gentiloni vë në dukje se – pas konsultimeve – ka mungesë të marrëveshjeve të gjera dhe “ne kemi vendosur për të vazhduar në kuadër të shumicës, edhe pse ne shpresojmë se  mund të rriten kontributet dhe afrimet e masave të veçanta”. Në kohën e ekzekutivit, Kryetari i bordit përgjegjës vë në dukje: “Unë po ju lë dialektikën ndërmjet forcave politike të debatit në kohëzgjatje, aq sa ne jemi të shqetësuar se është Kushtetuta:. Qeveria zgjat deri sa ai ka besimin e Parlamentit” Qëllimi i kësaj qeverie ende thotë Gentiloni: “është për të mbështetur dhe forcuar rimëkëmbjen ekonomike që përfundimisht dhe gradualisht, sipas mendimit tonë, shumë ngadalë, po ndodh në vendin tonë.” Dhe në kapitullin bankat: sqaron se ato janë të gatshëme “për të ndërhyrë për të siguruar stabilitetin e institucioneve dhe kursimet e qytetarëve.” Italia kujtohet si një ekonomi e fortë, nuk mund të ketë sulme në këtë front dhe të provojë gabim profecitë. Kjo është Italia.”

You May Also Like

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

three × 4 =