Grushti i shtetit/ Të zhdukura 14 anije dhe 2 helikopterë me 25 trupa të forcave speciale - Arbëria News

Grushti i shtetit/ Të zhdukura 14 anije dhe 2 helikopterë me 25 trupa të forcave speciale

578e07aac36188e6078b4576

Marina e Turqisë raporton se janë zhdukur 14 anije. Ndërkohë raportohen të zhdukur  dhe dy helikopterë me 25 trupa të forcave  speciale. Këto raportime vijn?7 menjëherë pas grushtit të shtetit të dështuar klundër qeverisë.

Dyshimet e para janë se personeli ushtarak mund të jetë në Greqi në kërkim të azilit politik.

Radarët satelitorë nuk janë në gjendje të përcaktojnë vendndodhjen e tyre. Besohet se anijet  mund të  kenë shkuar  drejt porteve greke. Tetë oficerë ushtarakë turq kanë kërkuar tashmë azil në Greqi  të shtunën, viagra ku u arrestuan më pas.

Dy prej anijeve kanë qenë me shërbim në detin Egje dhe në Detin e Zi, pas grushtit të shtetit ato nuk kanë mbëritur në port.

Fati i komandantit të Marrinës së Turqisë,  Admirali Veysel Kosele është ende i panjohur. Gjithashtu është ende  e paqartë nëse ai mori pjesë në aksionin kundër presidentit apo ishte  duke u mbajtur kundër vullnetit të tij.

Sipas raporteve në kuadër të mediave turke, Admiral Kosele ishte mashtruar në anijen e tij nga ata që mbështesnin  grushtine shteti, të cilit iu tha se ishte dhëne  njëalarm për sulm terrorist.

Arbëria News

 

 

You May Also Like

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

12 − 4 =