Hakeri kosovar që mori të dhënat personale të 1351 pjesëtarëve të ushtrisë së SHBA-së dhe i'a dha ISIS-it - Arbëria News

Hakeri kosovar që mori të dhënat personale të 1351 pjesëtarëve të ushtrisë së SHBA-së dhe i’a dha ISIS-it

hacke-c1200x600

Shtetasi i Kosovës, approved Ardit Ferizi, 20 vjeçar, i akuzuar për depërtim në të dhënat personale të 1,351 pjesëtarëve të ushtrisë së Shteteve të Bashkluara dhe dërgimin e tyre në grupin ekstremist, Shteti Islamik, dje për herë të parë është paraqitur në një gjykatë amerikane.

I akuzuari Ferizi është paraqitur në një gjykatë në Virxhinia për tu ballafaquar me akuza për terrorizëm, pasi është ekstraduar nga Malajzia, ku ai ishte arrerstuar në muajin tetor të vitit të kaluar, me kërkesë të Shteteve të Bashkura.

Në aktakuzë theksohet se hakeri nga Kosova kishte depërtuar në një server kompjuterik online të një kompanie tregtare në Shtetet e Bashkuara dhe kishte vjedhur të dhëna identifikuese për pjesëtarët e ushtrisë.

Mesazhet në rrjetin Twitter kanë treguar se Ardit Ferizi, po ashtu, kishte ofruar për të krijuar një program kompjuterik për publikimin e propagandës së grupit militant, Shteti Islamik, i cili, siç thuhet në aktakuzë, “kurrë nuk mund të fshihet”.

Zyrtarët amerikanë e kanë quajtur rastin e të akuzuarit Ferizi si “llojin e parë të këtillë”, kur vitin e kaluar ishte shpallur arrestimi i tij.

Ai mund të dënohet me burg në kohëzgjatje prej 35 vitesh, nëse shpallet fajtor.

You May Also Like

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

nineteen − five =