Hapja e negociatave/ Ministri i Jashtëm i Gjermanisë: Mbështesim fuqishëm anëtarësimin - Arbëria News

Hapja e negociatave/ Ministri i Jashtëm i Gjermanisë: Mbështesim fuqishëm anëtarësimin

Gjermania është një nga shtetet që ka treguar se është mjaftë skeptike për hapjen e negociatave për Shqipërinë.

Por në një intervistë për “Dereuters”, ministri i jashtëm i Gjermanisë, Heiko Maas, është shprehur se e mbështesim fuqimisht hapjen e negociatave të anëtarësimit të Shqipërisë.

“Mbështesim fuqimisht hapjen e negociatave të anëtarësimit të Shqipërisë dhe Maqedonisë për në Bashkimin Europian, siç edhe Komisioni Europian i ka rekomanduar”.

Nga ana tjetër ai ka bërë thirrje për reforma me ndikim, sidomos në fushën ekonomike dhe atë monetare.

 

You May Also Like

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

five × one =